23. februar 2012.23. feb 2012.
OPŠTINA BOGATIĆ

UNAPREĐENjE AGRARA

Budžetom opštine Bogatić za poljoprivredu za ovu godinu opredeljeno 14.500.000 miliona dinara subvencija, a 7,5 miliona dinara izdvojiće se za zaštitu od glodara i komaraca
Direkcija za poljoprivredu i selo opštine Bogatić u ovoj godini izdvojila je značajna sredstva za unapređenje agrara ovog kraja.
- Od prvog februara počelo je odobravanje kratkoročnih kredita za registrovana poljoprivredna gazdinstva u saradnji sa bankom Inteza. Obezbeđena su sredstva u iznosu od 180.000 dinara, sa rokom otplate do 30. novembra i kamatnom stopom 4,75 odsto na godišnjem nivou, naveo je direktor Direkcije za poljoprivredu i selo opštine Bogatić Dejan Jocković.
Takođe, u cilju poboljšanja genetskog potencijala opredeljena su značajna sredstva za nabavku visoko kvalitetnih priplodnih junica, za koje konkurs još uvek nije raspisan.
Radi povećanja konkurentnosti i usvajanja novih znanja i tehnologija, planiran je niz prezentacija na kojima će gostovati predavači iz raznih semenskih kuća. Prva prezentacija održaće se danas, a naredna je planirana za prvi mart.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa