1. jun 2023.1. jun 2023.
Produžen rok za prijave  za subvencije do 12. juna

Produžen rok za prijave za subvencije do 12. juna

Obaveštavamo poljoprivredne proizvođače da su krajnji rokovi za podnošenje zahteva za subvencije po aktuelnim javnim pozivima produženi do 12. juna 2023. godine. To se odnosi na davanja po hektaru, zatim za kvalitetna priplodna grla, tov, krave za uzgoj teladi za tov i po košnici pčela.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je donelo odluku o produženju rokova kako bi izašli u susret poljoprivrednim proizvođačima i omogućili im dodatno vreme za prikupljanje neophodne dokumentacije.

Cilj Ministarstva je da se što veći broj poljoprivrednih proizvođača prijavi na aktuelne javne pozive i dobije željene subvencije. Iz Ministarstva poručuju da produžetak rokova neće uticati na dinamiku isplate, koja će se odvijati nesmetano bez odlaganja.

Izmenom Uredbe o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, između ostalog definisani su uvećani podsticaji za premiju za mleko za prvi kvartal 2023. godine u iznosu od 15 dinara po litru mleka za prvi kvartal 2023. godine, a za drugi i treći kvartal 2023. godine u iznosu od 19 dinara po litri mleka.

Podsticaji za kvalitetne priplodne mlečne krave povećani su na 40.000 dinara po grlu. Takođe, Uredbom je predviđena i nova vrsta subvencije za žensku telad od kvalitetnih priplodnih krava prvotelki u iznosu od 25.000 dinara po kvartalu, za koju očekujemo objavljivanje Javnog poziva kojim će se definisati uslovi, način i rokovi ostvarivanja prava na ovu vrstu podsticaja.
dipl.inž. Marina Gačić-PSSS Šabac

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa