23. februar 2012.23. feb 2012.
SREDNjA ŠKOLA KRUPANj

ZNAČAJ ZA OPSTANAK KRAJA

Danas je Srednja škola u Krupnju savremena, obrazovna ustanova sa 372 učenika raspoređenih u sedamnaest odeljenja. Trudimo se da atraktivnošću smerova pokrijemo nova područja rada. Time stvaramo dobre uslove za opstanak života u ovom kraju, kaže direktor krupanjske Srednje škole Dragan Dojić
Opšti trend opadanja broja učenika u školama prisutan je i u Krupnju. U odnosu na period od pre šest godina kada je krupanjsku Srednju školu pohađalo 500 učenika, danas ih ima 372. Međutim, ekonomski momenat, ali i atraktivnost obrazovnih profila uslovili su da se oko 60 odsto dece iz ovog kraja po okončanju osmoljetke odluči za nastavak školovanja u ovoj obrazovnoj ustanovi. Ohrabruje podatak, da prema postojećoj projekciji za narednih šest godina, broj srednjoškolaca u Krupnju ostaje isti.
- Srednja škola u Krupnju je osnovana 1965. godine. Danas je to savremena obrazovna ustanova sa 372 učenika u 17 odeljenja. Pored gimnazije opšteg tipa, mi osposobljavamo učenike za rad u područjima rada elektrotehnike, mašinstva i obrade metala i ekonomije. Više od polovine dece koja u ovoj Opštini završi osnovnu školu odluči se za neke od naših mnogobrojnih smerova: elektrotehničar računara, elektromehaničar za tehničke i rashladne uređaje, elektro monter mreža i postrojenja, instalatera, automehaničara ili ekonomskog tehničara. Mali broj odlazi u škole u Loznici ili Šapcu, i tada je uglavnom reč o obrazovnim profilima koji kod nas ne postoje““ kaže direktor Srednje škole Dragan Dojić, i napominje da su njihovim učenicima trenutno na raspolaganju četiri računarske učionice, laboratorija za strane jezike, opremljeni kabineti za stručne predmete.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa