13. avgust 2009.13. avg 2009.

PRIPREME ZA REPUBLIČKU PLANINARSKU AKCIJU

Planinarski savez republike Srbije i Ministarstvo za omladinu i sport republike Srbije poverili su Planinanrsko-smučarskom društvu “Cer“ iz Šapca organizovanje republičke planinarske akcije, koja nosi naziv: “Tragom II prekobrojnog puka“ sa ciljem potsećanja na slavnu Cersku bitku u I Svetskom ratu i njegov usiljeni marš iz unutrašnjosti Srbije do Cera a u povodu jubilarne 95-te godišnjice Cerske bitke.
Ova manifestacija biće izvedena u dane 14. i 15. avgusta ove godine na terenima Pocerine i Jadra, a u selima Bukor, Krivaja, Tekeriš -Lipove Vode na Ceru.
Skup planinara i poštovalaca Cerske bitke organizovan je u selu Krivaja, podno planine Cer, gde će biti organizovan doček učesnika od strane planinara članova PSD “Cer“, domaćina ove manifestacije, kao i predstavnika Mesne zajednice sela Krivaja.
Očekuje se da će ovaj skup “otvoriti“ gradonačelnik Šapca, Miloš Milošević, na dan 14. avgust u 10 sati, kada marševska kolona planinara kreće ka istorijskom Tekerišu, gde će položiti cveće na spomen kosturnicu cerskih junaka...

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa