1. jun 2023.1. jun 2023.
Trener Mačve i u sezoni 23/24:  I. Kurtušić, Foto: "Glas Podrinja"

Trener Mačve i u sezoni 23/24: I. Kurtušić, Foto: "Glas Podrinja"

FUDBAL: PLS PLEJ AUT

Saldo isti, pozicija niže

Naredne sezone cilj viši nego ove. Prolećni deo bolji. Pripreme od 26. juna. Plej of minimum, san o Super ligi. Bez odlazaka važnih igača. Kurtušić dobio poverenje Uprave
Šabačka Mačva je drugu sezonu od povratka u Prvu ligu Srbije završila na 11. mestu. Poraz od Slobode u poslednjem kolu uzrokovao je pad na tabeli. Šapčani su osvojili 48 bodova, koliko i Vršac mesto iznad, odnosno Metalac mesto ispod.

U odnosu na prethodnu sezonu Mačva je poziciju niže, a bodovni učinak je isti, uz manje pobeda i poraza, a više remija. Odnos datih i primljenih golova je bolji u oba segmenta. Postignuta su dva gola više, primljeno pet manje. Ubrzo sledi priprema za narednu sezonu.

-Pripreme počinju 26. juna, od 9. jula smo na pripremama u Sloveniji gde planiramo više mečeva sa jakim rivalima. Produženi su ugovori sa svima koji su bili nosioci na proleće. U narednoj sezoni planiramo plej of i borbu za viši rang ukoliko se ukaže prilika. Veliko hvala navijačima, upravi igračima i već razmišljamo o sledećoj sezoni – istakao je trener Ivan Kurtušić koji je, zajedno sa stručnim štabom, produžio ugovor do kraja sezone 2024/25.

-Sezonu smo uspešno završili. Bili smo najbolji kada je bilo najvažnije i kada je pritisak bio veliki. Veliku pomoć smo imali od svih, posebno navijača i želimo da u sledećoj sezoni pružimo mnogo više. Mačva ne sme da se bori za opstanak, već plej of mora da bude minimum i da mislimo o Super ligi gde klub i grad zaslužuju da budu – uveren je kapiten Igor Ristivojević.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa