23. februar 2012.23. feb 2012.
SALKO LEKIĆ

VIRTUOZ NA VIOLINI

Muzika mu je u venama još od rođenja. Ugledajući se na oca Ahmeta, poznatog šabačkog violinistu, Salko Lekić prvi put sa devet godina uzeo je violinu u svoje ruke. Kako i sam kaže pre toga nije pokušavao da svira jer su roditelji mislili da je škola na prvom mestu. Šesti je razred Niže muzičke škole „Mihailo Vukdragović“. Koliko mu je muzika bitna pokazuje i činjenica da je svaki trenutak svoga života podredio vežbanju. Zbog toga osmi razred osnovne škole završava vanredno kako bi imao više vremena za ono što najviše voli.
- Dok sam redovno išao u školu nisam imao dovoljno vremena ni za vežbanje kao ni za učenje. Tada sam u proseku vežbao po dva sata, a sada to radim od četiri do pet sati dnevno. Naravno, to ne znači da ništa drugo ne učim osim sviranja. Pored redovnih predmeta iz osnovne škole dosta vremena posvećujem učenju teorije muzike i stranim jezicima ““ kaže Salko.
Prva nagrada koju je osvojio na Međunarodnom takmičenju u Sremskoj Mitrovici 2009. godine mu je jedna od najdražih. Sledeće godine na Republičkom takmičenju u Beogradu, najjačem u Srbiji, osvojio je prvu nagradu. Te 2010. bio je prvi i na 54. Festivalu muzičkih škola Srbije u Senti.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa