23. februar 2012.23. feb 2012.
LDP PREDLAŽE DRUGI NAČIN ZA REŠAVANjE PROBLEMA

BEZ DEMAGOGIJE I NEREALNIH OBEĆANjA

Potrebna nam je temeljna reforma svih nivoa vlasti i organizacija u Srbiji, a suština te reforme sadržana je u „Preokretu“, koji smo do sada jednim delom uspešno realizovali u Šapcu, ističe predsednik Okružnog odbora Liberalno-demokratske partije, Milan Čičulić.
U novembru prošle godine Liberalno-demokratska partija, u saradnji sa Srpskim pokretom obnove i pojedincima iz civilnog društva, predstavila je platformu “Preokret“, a neposredno nakon toga taj program ste promovisali širom Srbije. Da li ste zadovoljni podrškom građana Vašem programu i šta on suštinski označava?
- “Preokret“ predstavlja ideju suštinske promene funkcionisanja cele države u svakom njenom segmentu, napuštanje politike demagogije i lakih rešenja koje građani vole da čuju a koja nisu realna. Moramo da se osvestimo jer je opstanak nacije u pitanju. Građani to shvataju i pružaju nam masovnu podršku.
Jedan deo tog programa obuhvata prilično radikalan pristup vezan za status Kosova i Metohije, kao i približavanje Srbije NATO paktu. Gotovo sve ostale stranke zalažu se za očuvanje teritorijalne celovitosti Srbije i vojnu neutralnost, te mnogi smatraju da stavovi LDP ne mogu dobiti širu društvenu podršku. Da li možete da ih demantujete?
- Mi se takođe zalažemo za očuvanje teritorijalne celovitosti Srbije samo što imamo nameru da problem Kosova rešimo na normalan način uz dijalog i rešenja koja su prihvatljiva za sve strane a ne da se time bavimo tako da bi zaluđivali građane i dobijali jeftine glasove što se danas dešava. Priča o vojnoj neutralnosti takođe lepo zvuči, ali nije realna. Ne može Srbija biti izolovano ostrvo u Evropi.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa