23. februar 2012.23. feb 2012.
SINDIKAT UPRAVE

ILI IZMENE ILI GENERALNI ŠTRAJK

Okružni odbor sindikata uprave Mačvanskog okruga najavio generalni štrajk za ponedeljak ukoliko do tada Vlada ne povuče ili izmeni Uredbu o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenima u opštinskim i gradskim upravama
Na konferenciji za novinare održanoj prošlog utorka u prostorijama Veća Saveza sindikata, čelnici Okružnog odbora sindikata uprave Mačvanskog okruga, izrazili su svoje nezadovoljstvo Uredbom Vlade Republike Srbije po kojoj je izmenjen koeficijent za obračun mesečnih zarada u opštinskim i gradskim upravama. Naime, po ovom dokumentu, kako navode u Sindikatu, oštećeni su zaposleni sa nižom i srednjom stručnom spremom jer će njihova najniža zarada iznositi tek nešto više od 16.000 dinara.
Rukovođeni ovom činjenicom, Sindikat uprave, organizovao je dvodnevni protest, a ukoliko do ponedeljka ne dođe do dogovora sa Vladom, u gradskim i opštinskim upravama, širom Srbije, najavljena je obustava rada. U slučaju generalnog štrajka, po rečima sindikalnih vođa, biće poštovan minimum procesa rada kako građani ne bi trpeli posledice.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa