15. mart 2012.15. mar 2012.
NOVA KNjIGA DRAGANA FILIPOVIĆA

SNOVI I KORENI

Iz budžeta Grada, na osnovu Odluke o dodeli sredstava za finansiranje ili sufinansiranje projekata u kulturi, opredeljeno 211.680 dinara za izradu monografije “Snovi i koreni“ autora Dragana Filipovića
Knjiga “Snovi i koreni“ je životna priča o našim ljudima, građanima Šapca i okolnih mesta u ovoj opštini, koji su u drugoj polovini 20. veka, posle završetka Šabačke gimnazije ili drugih srednjih škola u Šapcu, i odgovarajućih fakulteta u našoj zemlji, svoje snove o uspehu u profesiji pokušali da ostvare u drugim, ekonomski razvijenijim zemljama, pre svih u SAD i Kanadi, i u tome u potpunosti uspeli- ističe Dragan Filipović i objašnjava da se veliki broj njih, proteklih decenija popeo na najviše lestvice u oblastima svog društvenog delovanja.
-Ne mali broj njih su postali naučnici svetskog glasa, poznati profesori univerziteta, cenjeni stručnjaci u NASI, istraživači i univerzitetski predavači u oblasti nuklearne fizike, medicine, građevinarstva i drugim oblastima života. Pri tome su svi oni, što je poenta ove knjige, ostali duboko privrženi svom rodu i korenima ““kaže Filipović.
U knjizi koja će imati svoje srpsko i englesko izdanje, biće objavljene biografije i životne priče od oko četrdeset ličnosti. Najveći deo teksta sadržaće biografije i fotografije iz vremena kada je “Glas Podrinja“ o njima pisao.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa