15. mart 2012.15. mar 2012.
ZA OZELENjAVANjE ŠAPCA

SVAKE GODINE SKORO DVA MILIONA DINARA

Šabac se polako približava normi od 30 metara kvadratnih zelene površine po stanovniku. Imajući u vidu ambicije zaposlenih u Javnom preduzeću za upravljanje građevinskim zemljištem ta norma će uskoro biti dostignuta.
- Ovog proleća biće zasađeno još 800 drvorednih sadnica i 500 sadnica ukrasnog šiblja, kaže Andrijana Žikić, zadužena za sektor zelenila i higijene u Javnom preduzeću za upravljanje građevisnkim zemljištem. Ona navodi da će ove godine samo Letnjikovačka šuma dobiti 1000 sadnica što će, uz trim staze, doprineti da ovaj prostor dobije status park-šume, za šta je urađen projekat.
Svakodnevno se obilazi više od 20 hiljada stabala na 30 hektara zelenih površina u gradu. To je veoma odgovoran i obiman posao koji se pre svega radi planski.
- Veliki je broj stabala koje zbog bolesti moramo da uklonimo. Takav je slučaj bio sa Pop Lukinom ulicom ali i sa drvećem na Starom gradu. Nove sadnice uskoro će se naći na mestu izvađenih starih stabala, jer naš plan je da svaka ulica u gradu ima zdrav drvored, kaže Andrijana Žikić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa