15. mart 2012.15. mar 2012.
DIREKCIJA ZA PUTEVE GRADA ŠAPCA

OSTVARENA POČETNA VIZIJA

U asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih puteva, šljunčenje malskih i atarskih deonica, rekonstrukciju gradskih ulica i semaforizaciju obilaznog puta od 2001. godine do danas uloženo 2 milijarde i 200 miliona dinara, istakao je na konferenciji za novinare posvećenoj investiconim aktivnostima Direkcije za puteve Grada Šapca od 2001. do 2012., održanoj prošlog utorka u prostorijama Gradske uprave direktor ovog javnog preduzeća Miodrag Filipović
Politički ciljevi gradskih vlasti u Šapcu, u proteklom periodu, kako je naveo gradonačelnik Miloš Milošević, bili su trasirani pre svega željama građana. S tim u vezi, pre osam godina otpočela je intenzivna izgradnja putne infrastrukture u seoskim i prigradskim mesnim zajednicama.
- U neposrednoj komunikaciji s žiteljima seoskog područja došli smo do zaključka da bi ubrzan razvoj ruralnih krajeva bio moguć jedino izgradnjom putne infrastrukture. Na osnovu tih razgovora, 2004. godine definisali smo ciljeve akcije čiji je slogan bio: “Da gradimo zajedno“. Radovi su počeli godinu kasnije, a nisu prestali ni danas - rekao je gradonačelnik Šapca.
Prema prezentovanim podacima, od 1945. do 2005. godine, na teritoriji Šapca asfaltirano je 175 kilometara lokalnih i 20 kilometara malskih puteva. A u proteklih šest godina, asfaltom je pokriveno 100 kilometara lokalnih i 180 kilometara malskih puteva u 47 mesnih zajednica, od postojeće 51.
- Ako se osvrnemo nazad, i vidimo koliko je u proteklih nekoliko godina urađeno možemo slobodno da kažemo da su čuda moguća. Iako, često osporavama njihovo postojanje, količina boljitka koje su ovi putevi doneli žiteljima šabačkih sela, po svim parametrima je jednaka čudu koje je nastalo kao rezultata vođenja dobro projektovane politike sa realnim ciljevim. Izgradnja putne infrastrukture u seoskim i prigradskim mesnim zajednicama podigla je kvalitet života u njima na viši nivo. Stvorene su mogućnosti za brži razvo poljoprivrede, podignuti i definisani turistički kapaciteti na teritoriji Grada - istakao je Milošević.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa