15. mart 2012.15. mar 2012.
OMLADINA DEMOKRATSKE STRANKE PREDSTAVILA PROJEKAT

ŠABAC 26

Demokratska omladina Šapca, prošle srede na konferenciji za medije, javnosti predstavila projekat “Šabac 26“. Program namenjen studentima i učenicima starosti do 26 godina, predviđa popuste za ulaznice na sportska takmičenja i ustanove kulture. Gradskoj upravi, u toku naredne sedmice, biće podnesen predlog da omogući besplatno korišćenje interneta u pojedinim delovima grada
Izrada projekta “Šabac 26“ otpočela je pre mesec dana. Sproveli smo internet anketu sa jednostavnim pitanjem: “Šta Šabac može da uradi za mlade“ i dobili nekoliko stotina povratnih odgovora. Sve predloge smo analizirali, a potom nejkonkretnije uobličili u projekat pod nazivom “Šabac 26“ ““ istakao je predsednik Demokratske omladine Šapca Dušan Kostadinović.
Projekat je namenjen učenicima i studentima do 26 godina starosti. Prvi deo odnosi se na popuste na ulaznice za sportska takmičenja i ustanove kulture. Drugi deo, tiče se besplatnog korišćenja interneta na određenim gradskim lokacijama. Predviđeno je da ovo bude “pilot“ program koji će trajati narednih godinu dana.
-Fokusirali smo se pre svega na razvoj zdravih stilova života i uspostavljanje i negovanje ispravih kulturnih obrazaca. U ovom smislu, partneri bi nam bili FK “Mačva“, RK “Metaloplastika“, Konjički klub “Šabac 1820“ i druga sportska udruženja. Što se tiče kulturnih ustanova tu pre svega podrazumevamo Šabačko pozorište, Narodni muzej, Biblioteku. Ovde bi mladi ljudi, uz saglasnost Gradske uprave ostvarili značajne popuste na usluge koje pružaju ove ustanove.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa