29. mart 2012.29. mar 2012.
FUDBAL: SRPSKA LIGA GRUPA “ZAPAD“

STEPANDIĆ SAČUVAO KORAK

FK “JASENICE 1911“ (Smederevska Palanka) - FK „MAČVA“ 0:0
Smederevska Palanka, 24.03.2012. godine. Stadion Gradski. Gledalaca 800. Glavni sudija: Trifunović Dalibor (Ivanjice). Pomoćne sudije: Tripković Lazar (Kraljevo) i Radosavljević Darko (Kragujevac). Žuti kartoni: Pejović u 27. minutu, Vasić u 44. minutu,
Samurović u 65. minutu, Zarić u 89. minutu (FK “Mačva“), Stević u 20. minutu, Tufegdžić u 57. minutu, Janković u 62. minutu, Popović u 70. minutu (FK “Jasenice 1911“).
FK “Jasenice 1911“ - Tacković, Antić, Petrović, Tufegdžić, Ilić, Stević, Janković, Popović (od 70. minuta Perišić), Maksimović, Đokić, Vlastić.
FK “Mačva“ - Stepandić - Pejović, Đukanović, Samurović, Ristivojević- Zarić, Radovanović, Vukmir (od 70. munuta Živković Borisav) -Milisavljević (od 46. minuta Milutinović), Vasić (od 46. minuta Živković Boris) - Vuković.
Na prvom gostovanju u drugom delu ovogodišnjeg prvenstva Srpske lige, FK “Mačva“ je gostovala ekipa iz Smederevske Palanke, ekipi koju je ubedljivo pobedila u prvom delu prvenstva. Tradicija je bila u potpunosti na strani Šapčana, jer su ekipu iz Smederevske Palanke redovno pobeđivala ma gde se utakmica igrala.
I ova utakmica je pokazala da je odlazak Gavrića i Tarabića veliki gubitak za ovu ekipu i da će FK “Mačva“ do kraja prvenstva teško postizati golove. Sve u svemu, tokom cele utakmice igrači FK “Mačve“ su uputili dva udarca u okvir gola, oba u drugom poluvremenu, od kojih je onaj Vukovića glavom, posle kornera Zarića, pogodio prečku domaće ekipe. FK “Jasenice“ su koristile prednost domaćeg terena, pokazale veću agresivnost, što je rezultiralo sa tri izgledne prilika, uglavnom stvorene posle prekida i odigranih uigranih kombinacija. Prvu šansu domaći su promašili, a kod ostale dve sjajno je reagovao Stepandić, pogotovo posle udarca Jankovića sa nekih 20-ak metara, koji je ciljao sam desni golmanov ugao i kada su gledaoci već videli loptu u mreži FK “Mačve“.
Nesumnjivo da je ekipa FK “Mačve“ daleko kvalitetnija od ekipe FK “Jasenice 1911“ i da je osvajanjem samo boda propuštena prilika da se približi samo na bod od lidera na tabeli FK “Jedinstvo-Putevi“, ali šta je tu je. Do kraja prvenstva ima još mnogo utakmica i mnogo šansi za dostizanje osnovnog sportskog cilja.
Već u nedelju na stadionu FK “Mačve“ gostuje ekipa FK “Polet“ iz Ljubića, koja je poznata kao ekipa koja prima malo golova (u prve dve utakmice drugog dela prvenstva nije primila ni jedan gol), kao uostalom i FK “Mačva“. Evo nove prilike za dokazivanje.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa