29. mart 2012.29. mar 2012.
SUSRETI UČENIKA NA „DOMIJADI“ U ŠAPCU

DOBRI DOMAĆINI

U okviru 17. tradicionalne smotre Domova učenika srednjih škola zapadne Srbije, prošle subote održano je nadmetanje učenika u kulturno umetničkom stvaralaštvu. U četiri kategorije Šapčani osvojili prva mesta
Domaćin ovogodišnje „Domijade“ bila je Srednja poljoprivredna škola sa Domom učenika iz Šapca. Pobednici ove manifestacije, na kojoj je učestvovalo oko tri stotine učesnika, iz jedanaest domova, plasirali su se na republičko takmičenje koje je planirano za april mesec.
- Učenici su svoje znanje, umeće i talenat predstavili kroz likovne i litararne radove, scensko muzički nastup, pozorišne predstave, narodne igre u sali Šabačkog pozorišta, gde su pobednicima dodeljene diplome. Priređena je i izložba učeničkih radova. Stručni žiri imao je jako težak zadatak, jer su svi učesnici bili izuzetni i dobro pripremljeni, rekla je upravnica Doma učenika Tanja Nikolić.
Prvo mesto u dramskom prikazu pripalo je Jelici Popović, a titulu za najbolju mušku ulogu poneo je Borislav Matović iz šabačke Srednje poljoprivredne škole sa Domom učenika. U plesu prvoplasirani, takođe je bio Šapčanin, kao i u izložbi cvetnih radova. Prva nagrada za poetski prikaz i moderan ples otišla je u komšiluk, u Valjevo, dok su drugoplasirane bile Šapčanke. Što se tiče popularne i klasične muzike, najbolji su bili učesnici iz Doma učenika „Pane Đukić Limar“ iz Kruševca, a talenat za etno, narodnu muziku i folklor pokazali su učenici iz Kraljeva. Prvoplasirana za najbolji likovni rad je Tamara Marković iz Kraljeva, a za literarni Dušica Marković iz Užica.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa