29. mart 2012.29. mar 2012.
DIPLOMIRANI INŽENjER POLjOPRIVREDE SLAVICA MIRKOVIĆ

DESNA RUKA SELjAKA

Da li će ideja o stručkom angažovanju poljoprivrednih agronoma u pomoći poljoprivrednicima dati ukupno pozitivne rezultate pokazaće vreme, tek Slavica Mirković, diplomirani inženjer poljoprivrede iz Nove Pazove je vrlo brzo postala desna ruka seljaka u Mačvanskom Metkoviću. Ona je jedna od preko hiljadu agronoma, koja je prošla obuku i stručni test Ministarstva poljoprivrede u Rumi i tako stekla pravo da bude angažovana u pomoći selu i seljacima. Diplomirala je na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu, na smeru ratarstvo u generaciji 1989.-90. godine. Radila je kratko vreme na Poljoprivrednom dobru “Napredak“ u Novoj Pazovi.
- Za sada sam obišla oko 80 gazdinstava. Saradnja sa meštanima je veoma dobra. To je za sada i naš osnovni cilj. Informišem ih o novim uredbama Ministarstva i uglavnom tim administrativnim poslovima koji su za njih predstavljali veliki problem. Nema sumnje da poljoprivreda i selo zaslužuju više. To je naša šansa i budućnost koju treba iskoristiti, kaže Slavica.
Veoma je vredna i pedantna. Za 150 registrovanih gazdinstava u Mačvanskom Metkoviću podelila je bonove, neophodne za jeftiniju setvu i druge poljoprivredne radove.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa