29. mart 2012.29. mar 2012.
ZA “GLAS PODRINjA“ GOVORI MILAN DRAŽIĆ POMOĆNIK PREDSEDNIKA OPŠTINE BOGATIĆ

INVESTICIJE NA PRVOM MESTU

Od završetka glavnog kanalizacionog kolektora, preko proširenja vodovodne mreže do poboljšanja uslova za bavljenje sportom. Pomoć školama i socijali
Još su masovnim izjašnjavanjem na referendumu građani Mačve potvrdili svoju želju i rešenost za izgradnju kanalizacione mreže. Glavni kanalizacioni kolektor od Save i Banovog Broda do Ogleda je završen.
- Dužina je negde oko 17 kilometara. Na tom putu cevovoda savladane su brojne prepreke i ostali su neki tehnički detalji pa da glavni kanalizacioni kolektor bude u potpunoj funkciji. To se ovih dana privodi kraju i prvo će na njega biti priključene zgrade javnih preduzeća u Bogatiću, što je i jednostavnije, akutnije ali i jeftinije. Sledi izgradnja sekundarne mreže, kaže na početku razgovora za “Glas Podrinja“, zamenik predsednika opštine Bogatić Milan Dražić.
Nastavljajući priču o investicionim ulaganjima opštine usmerenim na brže zapošljavanje i opšte poboljšanje uslova života građana Mačve, Dražić naglašava značaj završetka radova na izgradnji sportske hale u Bogatiću.
- Ova vredna investicija sprovodi se u dve faze. Finansiranje ukupne investicije, je na bazi zajedničkog učešća opštine i sredstava Ministarstva za sport i omladinu. Iz tehničkih problema, učešće opštine u prvoj fazi biće do 40 odsto i taj posao ( grubi radovi sa krovnom konstrukcijom) priveden je kraju, kaže on. Odmah potom sledi sređivanje tenderske dokumentacije i nastavak posla u drugoj fazi.
- Shodno projektu, ova runda posla trebalo bi da traje 120 kalendarskih dana. Nadam se da će se toga pridržavati izvođači radova. Sam objekat biće reprezentativan i nema sumnje da će ulepšati ovaj deo varoši. O njegovom značaju za ukupan razvoj sporta ne treba trošiti reči, ističe Dražić.
Uz brojne druge investicione aktivnosti, koje dobijaju na intenzitetu ovog proleća, nije zapostavljen ni projekat vodosnabdevanja mesnih zajednica Klenje i Badovinci. Vrednost je 80 miliona dinara. Radiće se fazno uz učešće opštine Bogatić 20, a Direkcije za vode 80 odsto.
- Opština je obezbedila svoj deo sredstava, a ovih dana se očekuje da Republička Direkcija za vode ispuni svoje obećanje, kaže Dražić. Po ovom projektu počeće i izgradnja vodovodne mreže. U prvoj fazi (postavljanje cevi, hidranti, potisna stanica). Odmah potom sledi i druga faza sa priključenjem korisnika.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa