14. septembar 2023.14. sep 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

PRVA SPECIJALIZOVANA IZLOŽBA RETRIVERA U ŠAPCU

Najlepši labrador, drugi zlatni retriver

Specijalizovana međunarodna izložba retrivera održana je prvi put u subotu u Šapcu, na Starom gradu, u organizaciji Kinološkog društva “Zoran Zoki Stanković”. Prijavljeno je 60 učesnika sa 97 pasa.

Pobednik izložbe je labrador Benvenuto Little Wish Borislava Sovilja iz Čelareva. Drugo mesto osvojio je zlatni retriver Soul Simphony Lorenz Bojana Zeljkovića iz Niša.-Najviše učesnika je iz Srbije, ali tu su i gosti iz Bugarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine. Iako ima šest vrsta retrivera, za ovu izložbu su prijavljeni samo zlatni retriveri i labradori. Zlatne retrivere sudi sudija iz Engleske, Pauilina Ledonard, a labradore sudija iz Italije Serđo Skepelini. Radi se o vrhunskim stručnjacima, doajenima kinologije. Najveći broj prijavljenih pasa su šampioni, neki su osvajali prestižne nagrade, uglavnom dosta dorbo rejtingovani psi su ovde, rekao je Milan Obradović, predsednik Kinološkog društva “Zoran Zoki Stanković”.Otvaranju izložbe prisustvovao je i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić. Gradonačelnik je istakao da će grad uvek podržavati ovakve događaje.

Foto: "Glas Podrinja"


-Veliki broj izlagača i predivnih pasa koji se takmiče ko je najlepši i najbolji. Vrhunske sudije ih ocenjuju. Organizatori su se zaista potrudili da sve odlično izgleda. Treba svi zajedno da radimo na tome da ljudi dolaze u Šabac. Grad će biti pokrovitelj svakom ko ima dobru ideju i dobru organizaciju, rekao je Gradonačelnik.

Oranizatori su istakli da sudije ocenjuju vrline pasa i biraju one koji treba da pokažu kako pas treba da izgleda kako bi se uzgoj nastavio u tom pravcu.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa