29. mart 2012.29. mar 2012.
AMBASADOR HRVATSKE U ŠAPCU

SARADNjA NA OBOSTRANU KORIST

“ U Šabac sam došao sa ciljem, ne da vodim neku “veliku politiku“, jer od toga smo svi po malo umorni, već da razgovaramo kako da na obostranu korist uspostavimo što bolju saradnju na svim poljima. Podaci koje sam ovom prilikom saznao su impresivni: od broja obrazovanih ljudi do privrednih potencijala Grada“, izjavio je ambasador Republike Hrvatske Željko Kuprešak
Prošlog petka u Šapcu je boravio ambasador Republike Hrvatske Željko Kuprešak. Cilj posete bio je sagledavanje mogućnosti intenziviranja saradnje hrvatskih i šabačkih kompanija. Osim dvadeset preduzeća iz Hrvatske koja već posluju u Srbiji, skupu u Gradskoj kući, su prisustvovali predstavnici Vukovarsko-sremske županije, kao i delegacija šabačkih privrednika.
-Ovo je izuzetna prilika da se Šabac sa svojim potencijalima predstavi privrednicima iz Hrvatske. Odnosno, da prezentujemo sve ono što smo protekle decenije uradili kako bi stvorili što povoljniji ambijent za privlačenje stranih investitora, ukažemo na mogućnost sa kojima mogu da raspolažu oni koji bi da ulože svoj kapital u izgradnju privredno proizvodnih objekata u Šapcu. Sa druge strane, interes Republike Hrvatske je da kroz ovakve kontakte obnovi staru ili uspostavi novu saradnju. Korist od privredne saradnje imali bi svi naši građani, jer oživljavanje privrednih aktivnosti znači više radnih mesta, povećanje zarada, istakao je ovom prilikom gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.
Ambasador Republike Hrvatske Željko Kuprešak, izneo je podatak da Hrvatska sa uloženih 500 miliona evra još uvek nije u prvih deset investicionih srpskih partnera, što po njegovim rečima dosta govori o potencijalima Srbije. Kada je reč o Šapcu, Kuprešak ocenjuje da je ovo regija sa izuzetnim razvojnim mogućnostima. Prostor na kojem hrvatske firme mogu da računaju na stabilne partnere sa kojima će zajedno nastupati na evropskom tržištu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa