29. mart 2012.29. mar 2012.
POTPISAN SPORAZUM U ŠAPCU

KORAK KA LAKŠEM POSLOVANjU

Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Dušan Petrović i ministar poljoprivrede, trgovine šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Miroslav Milanović, prošlog petka u Šapcu potpisali Sporazum o tehničkoj saradnji u veterinarskoj i fitosanitarnoj oblasti, bezbednosti hrane i hrane za životinje
Nakon Makedonije i Crne Gore, Sporazum o tehničkoj saradnji u veterinarskoj i fitosanitarnoj oblasti potpisan je prošlog petka u Šapcu i sa Vladom Republike Srpske. Ovaj dokument, po rečima Ministra poljoprivrede Republike Srbije Dušana Petrovića, od izuzetnog je značaja pre svega za poslovanje malih i srednjih preduzeća. Naime, priznavanjem nalaza akreditovanih laboratorija iz Republike Srbije i Republike Srpske, na teritoriji obe zemlje, preduzetnicima je dosta pojednostavljena procedura, ali istovremeno ostvarena i ogromna ušteda u vremenu i novcu za privrede obe države.
Da je reč o dokumentu koji nije samo od velikog značaja za Vlade dve zemlje, već i same privrednike potvrdio je i ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Miroslav Milanović. On je ovom prilikom podsetio da je pravni osnov za potpisivanje Sporazuma Ugovor o paralelnim i specijalnim odnosima Republike Srbije i Republike Srpske iz 2006. godine.
-Ovo je za nas jako bitan Sporazum. Korak koji činimo u obostranom interesu. Dokument bi trebao da pojednostavi procedure i olakša razmenu robe i poslovanja, što je u zajedničkom interesu ne samo naših Vlada, već i poljoprivrednih proizvođača, odnosno svih onih koji se nalaze u lancu prometa robom, istakao je ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Miroslav Milanović.
Po potpisivanju Sporazuma ministri Dušan Petrović i Miroslav Milanović, obišli su Upravu za agrarana plaćanja i Veterinarski institut “Šabac“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa