5. april 2012.5. apr 2012.
ATLETIKA: BALKANSKO PRVENSTVO U KROSU

ŠAMPIONI DUŠAN I NAĐA

Kodžaeli u Turskoj je bio domaćin 57. Prvenstva Balkana u krosu. Nastupilo je devet reprezentacija sa oko 200 takmičara. U reprezentaciji Srbije nastupili su i članovi AŠK Dušan Makević, Nađa Cerovac te trener reprezentacije Milisav Stanojčić. Kako se samo priželjkivalo Dušan Makević se okitio bronzom.
- Nastavlja se uspešna serija trčanja Makevića. Posle ubedljive pobede na državnom Prvenstvu u krosu u Nišu ovog puta na Balkanskom ogledanju bronza je zasijala zlatnim sjajem. U trci mlađih seniora na 8.000 metara u konkurenciji 26 takmičara iz devet zemalja na stazi koja je obilovala brdovitim etapama i vlažnim te velikim brojem krivina, u iscrpljujućoj borbi Dušan se posle prvog kruga izdvojio sa turskim i rumunskim atletičarem i napravio prednost od oko 50 metara nad konkurentima. Rasplet se desio na šestom kilometru što se nije promenilo do cilja koji je prvi osvojio Rumun, drugi je bio turski reprezentativac a treći ponos Šapca Dušan Makević, u dahu kaže trener Milisav Stanojčić.
Šampion dodaje.
- Presrećan sam ovom medaljom uz napomenu da mi je ovo prva godina u kategoriji mlađih seniora. Nisam poznavao konkurente i samim tim mi je bilo teže praviti taktiku ali u dogovoru sa trenerom ipak smo uspeli da ih nadmudrimo i dođemo do bronze koja i meni sija zlatnim sjajem. Svakako medalja prija ali i obavezuje da se na narednim takmičenjima dostojno reprezentuje i moj klub AŠK i reprezentacija Srbije, kaže šampion Dušan Makević.
Mlađana pionirka Nađa Cerovac izborila je učešće u reprezentaciji na Prvenstvu Srbije u krosu gde je u konkurenciji juniorki bila druga što je u tom trenutku bilo pravo otkrovenje.
- Ovo je moj debi u reprezentaciji, samim tim i obaveza da se predstavim u pravom svetlu i mislim da sam dobrim trčanjem zaista u jakoj trci zauzevši osmo mesto i kao druga srpska predstavnica doprinela osvajanju bronzane medalje u ekipnoj konkurenciji. Naravno i mene ovaj rezultat inspiriše da nastavim još bolje i jače da treniram. I ovog puta hoću da se zahvalim i mom treneru Borku Antoniću koji je svo ovo vreme bio uz mene, kaže Nađa Cerovac.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa