5. april 2012.5. apr 2012.
FUDBAL: SRPSKA LIGA GRUPA “ZAPAD“

VAŽNI SU BODOVI

ŠABAC: FK „MAČVA“: FK “POLET“(Ljubić) 2:1 (2:0)
Uspešno je savladana još jedna prepreka na putu do Druge lige. Tradicionalno čvrsta ekipa FK“Polet“ savladana je posle mnogo muka sa 2:1. FK “Mačva“ je dobro otvorila utakmicu, već u 5.minutu je sigurnim udarcem Živanovića povela sa 1:0. Gosti su posle toga imali “zicer“ ali je šuteve iz slobodnog udarca i Arsenijevića iz neposredne blizine golman Stepandić izvanredno odbranio. Zatim je Gemović, loptu serviranu od ovog proleća veoma dobrog Pejovića rutinski sproveo u mrežu. Pred kraj prvog poluvremena Vukmir je imao šansu da postigne i treći gol za FK“Mačvu“ i utakmicu uvede u sigurnu završnicu, ali je promašio čitav gol i to kao da je dalo krila gostima.
Posle pogrešne procene Ristivojevića, koji je glavom vraćao loptu Stepandiću, pre njega loptu je sustigao špic gostiju Arsenijević, ali ga je Stepandić srušio, lopta se dokotrljala do gol linije sa koje ju je izbacio začetnik akcije Ristivojević. Umesto da dosudi kazneni udarac za goste i dodeli crveni karaton Stepandiću, sudija je pokazao da se igra nastavi. I tek tada ulazi u probleme, pa početkom drugog poluvremena, prekršaj Đukanovića “uvlači“ u kazneni prostor i gosti iz penala smanjuju na 2:1.
Do kraja utakmica vodila se ravnopravna bitka, sve do 75.minuta kada je Vukmir opravdano isključen a FK “Mačva“ je sa 10 igrača uspela da sačuva tri boda.
Ukupni utisak umanjio je sudija Nikolić, koji je objektivno pomogao FK“Mačva“, ali uvlačenjem u kompenzacije upadao je iz greške u grešku i zasluženo dobio slabu ocenu od delegata Perendić Željka.
Sledeće subote FK“Mačva“ gostuje ekipi koja se bori za opstanak “FK“Jedinstvu(Ub). Sve osim pobede FK “Mačve“ predstavljalo bi veliko iznenađenje.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa