5. april 2012.5. apr 2012.
ŠKOLA ZA UMETNIČKE ZANATE

VELIKO INTERESOVANjE PUBLIKE

Sa blagoslovom Njegove Svetosti patrijarha Srpskog gospodina Irineja, predsednika izdavačkog fonda Srpske pravoslavne crkve Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, u Beogradu prošlog petka, 27. marta, otvoren je prvi Vaskršnji sajam. Radovi učenika šabačke škole biće izloženi do 8. aprila kada se sajam zatvara
Škola za umetničke zanate, kao član Udruženja „Riznica srpske duhovnosti“, dobila je poziv da prikaže stvaralaštvo svojih učenika na prvom Vaskršnjem sajmu koga je otvorila njegova Svetost patrijarh Srpski gospodin Irinej uz prisustvo brojnih zvanica u izuzetnom ambijentu nekadašnje robne kuće „Kluz“. Preko šezdeset eksponata iz oblasti primenjene umetnosti, sa duhovnom i istorijskom tematikom i akcentom na tradicionalne veštine umetničkih zanata, privukli su veliku pažnju posetilaca.
Učenici Viktor Šumaher, Aleksandar Bajunović, Milan Ninković i Tijana Dakić demonstrirali su svoje veštine u okviru kaligrafskih, klesarskih i graverskih radionica. Okupljeni su na poklon dobili kaligrafske inicijale.
-Uvek i iznova, gde god da se pojave učenici Škole za umetničke zanate sa svojim radovima ili kada su u prilici da pokažu veštine kojima vladaju, veliko je interesovanje i neverica da su mladi ljudi na srednjoškolskom uzrastu, edukovani u tom stepenu da stvaraju prava mala umetnička dela. Naravno, to je rezultat predanog rada i jednog divnog odnosa koji profesori u našoj školi neguju sa učenicima. Zahvaljujemo gospodinu Predragu Jovanoviću, jednom od osnivača Udruženja „Riznica srpske duhovnosti“, na pozivu da Škola za umetničke zanate bude gost Vskršnjeg sajma. A u ime učenika i zaposlenih naše škole, svim čitaocima „Glasa Podrinja“ povodom predstojećih praznika upućujem najsrdačnije čestitke, sa željom da Vaskršnje praznike provedu u radosti i veri kako za svoje spasenje, tako i za spasenje drugih ““ rekla je Nevenka Đokić, direktorka Škole za umetničke zanate.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa