5. april 2012.5. apr 2012.

ODGOVORNOST OBESNOG POLITIČARA

Nikada do sada, od postojanja Lovačkog udruženja “Selimir Sele Jevtić“, a ovo udruženje postoji više od jednog veka, nije bilo potrebe da se saziva vanredna Skupština.
S obzirom na činjenicu da je mandat dosadašnjem predsedniku Draganu Tomiću, kao i svim ostalim članovima Skupštine i Upravnog odbora istekao 15.03.2012, a da izbori za novi saziv nisu sprovedeni u skladu sa Statutom lovačkog udruženja, više od polovine novoizabranih delegata skupštine je tražilo i zakazalo vanrednu Skupštinu za 01. april 2012. godine u 11 časova u prostorijama Lovačkog udruženja.
Ali vrata Lovačkog udruženja su bila zaključana, pa je 26 delegata i ostali prisutni članovi udruženja sa nevericom gledalo u katanac na kapiji. Sramota je što niko, misleći tu pre svih na dosadašnjeg predsednika Tomića i upravnika lovišta Geratovića, nije došao da makar objasni zašto izbori nisu sprovedeni.
Sastanak je ipak održan, gde su delegati i ostali prisutni lovci konstatovali da je obaveštenje koje je Tomić dostavio delegatima i predsednicima lovnih sekcija, blago rečeno neozbiljno.
U obaveštenju kaže da skupština nije održana jer se nisu stekli uslovi, te da sekcija Ševarice nije održala sastanak i izabrala delegate kao i da sekcije Jelenča i Oridski basen nisu dostavile zapisnike sa sastanaka.
To svakako nisu objektivni razlozi, jer je Skupština mogla biti održana, zbog činjenice da je 36 delegata već bilo poznato. Zbog 4 delegata ne sazivati Skupštinu je mora se priznati neodgovorno.
Na ovom sastanku je doneta odluka da se dosadašnjem predsedniku Draganu Tomiću uputi dopis, da će novoizabrani delegati ispoštovati i član 17 Statuta koji se poziva.
Krajnji rok za održavanje vanredne Skupštine Lovačkog udruženja je 26.04.2012. i da Skupština može punovažno da radi i odlučuje kada joj prisustvuje više od polovine ukupnog broja članova, i da zbog poštovanja statuta od strane tri sekcije nema osnova da se Skupština ne održi u najkraćem mogućem roku.
Zaključeno je da će se ukoliko i ova odluka ne bude poštovana, pred nadležnim organima pokrenuti pitanje odgovornosti Dragana Tomića za zloupotrebu službenog položaja.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa