5. april 2012.5. apr 2012.
DIREKCIJA ZA POLjOPRIVREDU I SELO OPŠTINE BOGATIĆ

DOBRA VEZA MINISTARSTVA I SELjAKA

Preko 700.000 litara regresiranog dizel goriva za potrebe setve. Uvek na usluzi poljoprivrednicima. Ukupno 5.112 registrovanih gazdinstava
Osnovana je opštinskom odlukom, pre šest godina. Njen osnovni cilj je uspostavljanje čvršćih veza Ministarstva poljoprivrede i poljoprivrednika. Direkcija za poljoprivredu i selo opštine Bogatić, o kojoj je reč za sada uspešno ostvaruje svoju misiju.
- Uvek smo na usluzi poljoprivrednicima, kao svojevrsna veza između njih i nadležnog ministarstva. Pored tumačenja brojnih uredbi koje ministarstvo donosi, mi smo tu i da konkretno pomognemo. Pomažemo našim poljoprivrednicima kod popunjavanja brojnih obrazaca i druge papirologije koju oni moraju ispuniti kod ostvarenja raznih pogodnosti koje donosi ministarstvo. Najnovija je Uredba o regresiranom dizel gorivu za koju smo dobili i obradili oko 3.000 zahteva, a to je u prevodu preko 700.000 litara dizel i euro dizel goriva, kaže direktor Direkcije za poljoprivredu i selo opštine Bogatić Dejan Jocković.
Njegov saradnik Dušan Erić, referent u istoj Direkciji ističe da je veoma važno što je u ovim slučajevima ukinuta obaveza plaćenog penzionog i invalidskog osiguranja, a pravo na korišćenje povlastica Ministarstva imaju samo registrovana gazdinstva. Takvih je u opštini Bogatić, ukupno 5.112.
O svojevrsnom povećanju interesa za akcije Ministarstva govore brojni podaci. Samo u prošloj godini Direkciji za poljoprivredu i selo opštine Bogatić podneto je 748 zahteva za subvencije, a već tekuće 3.000.
- Podelili smo oko 405 tona azotnog đubriva u zamenu za pšenicu. A izuzetno su korisne i prihvatljive sve uredbe o subvencionisanju po kilogramu predatih poljoprivrednih proizvoda, dodaje Jocković.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa