5. april 2012.5. apr 2012.
ZA „GLAS PODRINjA“ GOVORI DR BRANKO VUJKOVIĆ

BIĆEMO JOŠ BOLjI

Akreditacija bolnice, informatizacija, adaptacija i rekonstrukcija pojedinih odeljenja, nabavka opreme i unapređenje znanja zaposlenih kroz edukaciju i usavršavanje obeležili su proteklih godinu dana u radu bolnice „Dr Laza K. Lazarević“ Šabac
Na kojim poslovima ste u proteklih godinu dana bili najviše angažovani i na koji način se to odrazilo na kvalitet usluge koju pružate?
- Svi poslovi na kojima su angažovani zaposleni u šabačkoj bolnici imaju samo jedan cilj ““ da na pravi način odgovorimo na potrebe naših pacijenata, pružimo im bezbednu, kvalitetnu i racionalnu zdravstvenu zaštitu. Tekst ili adresa internet strane koju preslovljavate. Menadžment naše bolnice, predvođen direktorkom dr Zorom Nikolić, uz podršku zaposlenih, u proteklom periodu učinio je zaista mnogo kako bismo uslove u kojima lečimo naše sugrađane učini još boljim, a svoju uslugu još kvalitetnijom. Uradili smo rekonstrukciju i adaptaciju Službe urgentnog prijema. Ovde su znatno poboljšani uslovi rada i kvalitet usluge, poboljšana brzina zbrinjavanja urgentnih stanja, a unapređena je i komunikacija sa Službom hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Šabac, što doprinosi da su naši pacijenti još adekvatnije zbrinuti, a njihova bezbednost povećana, uključujući njihovu hospitalizaciju u našoj ili nekoj od ustanova tercijarne zdravstvene zaštite. Adaptirali smo i prostor u kom su sada smeštene dečje specijalističke ambulante, za čije opremanje nam je potrebno još sredstava, pa su donacije, poput onih koje smo već dobili dobrodošle. Od Kompanije „Hemofarm AD“ dobili smo donaciju u vrednosti od 13,5 miliona dinara za adaptaciju Internog odeljenja. Veliku pomoć u obezbeđenju ove donacije imali smo od gradonačelnika Šapca Miloša Miloševića. Ovo je i prvi zajednički projekat grada i bolnice, a uskoro očekujemo i završetak radova i zvanično otvaranje odeljenja na kom su sada stvoreni mnogo bolji uslovi za rad i lečenje. Uložili smo maksimum napora i uspeli da i za vreme ovih obimnih radova na adaptaciji Internog odeljenja obezbedimo nesmetan rad i sve uslove za pružanje potrebne zdravstvene zaštite. U prošloj godini uradili smo osam projekata kojima smo aplicirali za sredstva resornog Ministarstva, između ostalog i za rešenje problema u službi dijalize, odnosno obezbeđenje adekvatnih uslova za lečenje teških bolesnika. Očekivali smo da ovaj problem bude rešen u prošloj godini, ali, zbog kašnjenja rebalansa budžeta, nije bilo neophodnih sredstava, pa se nadamo da će dijalizni centar sa 30 dijaliznih mesta, koji će našim pacijentima omogućiti kvalitet usluge kao u Evropi, biti urađen u ovoj godini. U protekloj godini implementirali smo i informacioni sistem u rad zaposlenih u našoj bolnici. Ovaj sistem umnogome olakšava i kvalitetnijom čini komunikaciju između službi u našoj bolnici, a očekujemo da se u ovoj godini povežemo i sa svim ostalim zdravstvenim ustanovama.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa