5. april 2012.5. apr 2012.
GALERIJA KULTURNOG CENTRA ŠABAC

INSPIRATIVNA KREATIVNOST

Na svetski Dan osoba sa autizmom, u ponedeljak 2. aprila, otvorena prodajna izložba radova dece sa posebnim potrebama Dnevnog boravka „Suncokret“. Učešće uzeli i učenici OŠ „Sveti Sava“. Podrška Ekonomsko-trgovinske škole humanitarnom predstavom „Pametno zaglupljivanje“. Svestrana podrška Grada Šapca
Sve nas spaja sposobnost da u različitostima ostavljamo isti trag...“. Taj trag obojen ličnim pečatom ostavila su deca i omladina Dnevnog boravka „Suncokreti“ u ponedeljak svojim izložbenim radovima u galeriji Kulturnog centra. Već četiri godine njihovo stvralaštvo osvaja srca Šapčana čija je podrška neophodna u njihovom nastojanju da iskažu svoje radne, socijalne, emotivne i kreativne potencijale.
- Mi nismo specijalno spremali ovu izložbu. Svi ovi izloženi radovi jednostavno su produkt svakodnevnog rada sa našim korisnicima. To je deo okupaciono radno vaspitnih aktivnosti koje mi sprovodimo u boravku svakog dana. Međutim, ipak smo mi njima naglasili da se održava jedna izložba i da mi sada spremamo te radove. Bili su svi jako srećni zbog toga. Svi su se trudili da njihov rad bude najlepši. Kada su oni srećni mi smo jako zadovoljni tako da smo svi zajedno uživali i sa velikom ljubavlju i srećom spremili ovu izložbu ““ rekla je Vukica Ninković, diplomirani defektolog i koordinator rada Dnevnog boravka „Suncokret“.
Od prvog marta ove godine Dnevni boravak „Suncokret“ funkcioniše kao posebna organizaciona jedinica Centra za socijalni rad Šabac u okviru Službe za obezbeđivanje i razvoj lokalnih usluga.
- Dnevni boravak preseliće se krajem ovoga meseca u nov objekat, popularno nazvan Kuća dobre volje. Za sada ćemo ga preseliti u jedan privremeni prostor koji je kompletno opremljen i to do jeseni dok se ne napuni ceo objekat. To je objekat koji ima 180 prostorija za četrdeset stacioniranih i trideset korisnika dnevnog boravka. Ispunjeni su svi svetski normativi. Nije ga lako staviti u funkciju ali privodimo i taj posao kraju ““ rekla je Branka Davidović, direktorka Centra za socijalni rad.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa