Berza

  • aero 919 ▼ -0,33%
  • dnos 3.006 ▼ -14,11%
  • enhl 530 ▼ -3,64%
  • impl 3.800 ▲ 0,03%
  • infm 1.010 ▲ 1,00%
  • kmbn 2.249 ▼ -0,04%
  • mtlc 1.850 ▲ 1,59%
  • niis 600 ⚫ 0,00%
  • stotn 130 ▼ -2,26%
(5. april 2012.)
POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMEVANjU

KRUNA DECENIJSKE POLITIKE

Nakon što su prestonički mediji propratili potpisivanje Memoranduma o razumevanju Vlade Republike Srbije, grada Šapca i kompanije “Danieli“, u šabačkoj Gradskoj upravi je prošlog ponedeljka organizovana konferencija za lokalne novinare, prilikom koje je javnost upoznata sa budućom dinamikom investiranja treće svetske firme za proizvodnju čelika u Šapcu
Devetomesečni pregovori sa italijanskom kompanijom “Danieli“, rezultirali su 29. marta potpisivanjem Memoranduma o saradnji ovog industrijskog giganta, naše Vlade i grada Šapca. Po rečima gradonačelnika Šapca Miloša Miloševića, konačna odluka o izgradnji fabrike biće doneta u julu ove godine. Radovi bi mogli da počnu marta 2013., a proizvodnja 2015. godine.
-Grad Šabac je uspeo da udovolji zahtevima italijanskih investitora. To podrazumeva, parcelu od oko 110 hektara, otvorenu na put sa jedne strane, a sa druge na reku Savu. Ovo je kruna politike Grada Šapca vođene protekle decenije, a ujedno i potvrda njene ispravnosti. Investiranjem ovog svetskog giganta u proizvodnji čelika u Šabac, rešićemo najveće probleme naših građana, kao što su nedovoljno radnih mesta i niske mesečne zarade. Otvaranje fabrike “Danieli“, znači posao za 1.500 ljudi, ali i još toliko radnika angažovanih na pružanju usluga ovom proizvođaču čelika, što je veliki podstrek razvoju uslužnih delatnosti. Reč je o najmodernijoj tehnologiji koja tokom procesa rada ispunjava najstrože ekološke standarde. Dolazak “Danielija“ imao bi značaj za razvoj kraja isti kao i otvaranje “Zorke“ krajem tridesetih godina prošlog veka, a ujedno bi višestruko bile uvećane šanse za povezivanje sa auto putem Beograd-Zagreb, kao i čišćenje korita reke Save ““ istakao je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, i objasnio da su u očima italijanskog investitora, osnovne prednosti Šapca kao potencijalne lokacije za investiranje, pozicija pored reke Save, odnosno veza sa Dunavom preko Crnog mora sa Rusijom, kao i rečni pravac ka Nemačkoj , zemlji koja je među vodećim kupcima njihovih proizvoda.

Najnoviji broj

4. jun 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa