3. maj 2012.3. maj 2012.
OŠ „ŽIKICA JOVANOVIĆ ŠPANAC“ U BELOJ CRKVI

KULTURNO OBRAZOVNI CENTAR

Nakon delimičnog ili potpunog renoviranja objekata u kojima se obavlja nastava, akcenat aktivnosti u OŠ „Žikica Jovanović Španac“ stavljen na kulturno oživljavanje kraja. Odlična saradnja sa brojnim umetničkim društvima iz Loznice, Osečine i Šapca. Među učenicima najaktuelniji folklor, gluma i odbojka. Značajni rezultati ostvareni na matematičkim takmičenjima, proverama znanja iz biologije, u domenu saobraćaja
Matična škola u Beloj Crkvi pod svoje okrilje okuplja šest četvororazrednih i jedno osmorazredno izdvojeno odeljenje. Ukupno 352 učenika. O njima se stara 59 zaposlenih, od čega 35 prosvetnih radnika, a ostatak čini nenastavno osoblje. U svaku od posebnih jedinica, koje se nalaze: u Zavlaci, Vrbiću, Stavama, Mojkoviću, Cvetulji, Gornjim i Donjim Brezovicima proteklih godina dosta je uloženo. Odnosno, u cilju stvaranja što boljih uslova za nastavu, objekti su delimično ili u potpunosti rekonstruisani. Školska uprava je posebno ponosna na činjenicu, da je u tim izdvojenim odeljenjima ugradnjom uređaja za prečišćavanje učenicima obezbeđena zdrava pijaća voda.
- Možemo reći da su svi školski objekti sada u zadovoljavajućem stanju, dok smo ovog proleća posebno angažovani na izradi mokrih čvorova po izdvojenim odeljenjima. Ovom prilikom bih posebno pohvalio meštane MZ Gornje Brezovice koji su na sopstvenu inicijativu pristupili rešenju pitanja mokrog čvora i sanaciji nerenoviranog dela zgrade. Zahvaljujući pomoći grada Beograda nerazvijenim delovima Srbije obezbeđena su sredstva za završetak radova na školskom objektu u Vrbiću. Za rekonstrukciju ove zgrade, pored novca koje nam je obezbedilo resorno ministarstvo i opština Krupanj, imali smo mnogobrojne donacije, od kojih je najznačajnija pomoć Vladana Vlajkovića, bivšeg učenika ove škole ““objašnjava direktor OŠ „Žikica Jovanović Španac“ iz Bele Crkve Zoran Aleksić, i dodaje da su trenutno u toku radovi u okviru objekata u Cvetulji, Stavama i Mojkoviću.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa