3. maj 2012.3. maj 2012.
ŠKOLA ZA UMETNIČKE ZANATE

SPONTANOŠĆU DO UMETNIČKOG IZRAZA

Samostalna izložba fotografija Selene Mićić, učenice četvrtog razreda smera konzervator-preparator, otvorena prošle srede, 25. aprila
Spontano i jednostavno, kako to obično biva u životu, Selena Mićić počela je da slika svet oko sebe. Ideje pronalazi na svakom koraku, a inspiriše je sve ono što prepozna kao motiv ““ neki stari predmet, lepa svetlost, trenutno raspoloženje, pesma ili knjiga koju u tom momentu čita.
- Ideja dolazi prva, a onda, kada se desi odgovarajući momenat, ispuni se i kompletna zamisao. Ponekad se na to mora dugo čekati jer ne zavisi sve od mene ili dobrog fotoaparata ““ istakla je Selena.
Tako su na ovoj prvoj samostalnoj izložbi prikazane fotografije koje su nastajale u protekle dve godine, a koje predstavljaju sponu između Seleninog unutrašnjeg, ličnog, i spoljašnjeg sveta. Prof. Mihailo Simović, koji vodi Sekciju za fotografiju i komjutersku grafiku, prilikom otvaranja izložbe istakao je da Selena radi u manuelnom modu fotografisanja ništa ne ostavljajući slučaju potpuno transformišući proces nastanka fotografije.
- Iako sam već imala neko osnovno znanje, meni i ostalim članovima fotografska sekcija pomogla je puno. Imali smo priliku da od našeg sjajnog profesora usvojimo neophodna znanja koja nam on nesebično daje. Moram da pomenem da smo prošle školske godine imali zajedničku izložbu foto-sekcije koja je jako lepo prihvaćena u našoj školi i šire ““ rekla je Selena.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa