3. maj 2012.3. maj 2012.
KNjIŽEVNI MATINE ZA DECU

MALI LjUBITELjI POEZIJE

Beogradska izdavačka kuća „Kreativni centar“ i Biblioteka šabačka prošlog petka, 27. aprila, organizovali druženje sa Dejanom Aleksićem, dečjim piscem
Šabački predškolci i osnovci prošlog petka imali su priliku da se druže sa Dejanom Aleksićem, piscem čije pesme rado čitaju i izvode na recitatorskim takmičenjima. Naslednik Duška Radovića u svom jednočasovnom druženju sa decom, na neposredan i duhovit način, zabavio je mališane koji su na svako njegovo pitanje imali spreman odgovor.
„Felerične pesme“, „Pesma sa govornom manom“, „Mali oglasi“, „Naši preci čoveci“ i mnoge druge pokazale su ne samo zabavnu, već i poučnu stranu. Deca su uz smeh i razdraganost prepoznavala i ispravljala pravopisne i gramatičke greške. Za kraj nisu izostala ni pitanja upućena Dejanu Aleksiću koji je na njih rado odgovarao.
Anastasja Savić iz OŠ „Nata Jeličić“, Nikola Stepanović, Rastko Aleksić, Ivana Todorović, Uroš Kokanović, Nenad Ćetković, Kristina Isailović, Natalija Nešković iz OŠ „Nikolaj Velimirović“, Ljubica Aćimović, Vladislav Stanković, Lena Vujović, Katarina Srdanović, Nevena Glišić, Andrea Subotić iz OŠ „Vuk Karadžić“ i njihovi drugari složili su se da je pisac bio veoma zanimljiv i duhovit. On je, kako sami kažu, pronašao mnogo različitih puteva da ih zabavi.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa