3. maj 2012.3. maj 2012.
ISTORIJSKA ODLUKA O KANDIDATURI ZA PREDSEDNIKA

ČIVIJAŠ - TRINAESTI KANDIDAT

Kud svi Turci tu i ćelavi Mujo - kaže narodna izreka. A to na našem alegorično-satiričnom jeziku znači da sam i ja, kao rasni Čivijaš, doneo istorijsku odluku da se kandidujem za predsednika zemlje Srbije. Istina biću trinaesti, jer već ima dvanaest kandidata. A to je po metafizičkim shvatanjima baksuzan broj. A ja baš ovom broju pridajem značaj jer u zemlji ima mnogo baksuza koji će svoj glas poveriti baksuznom broju 13
Kao što svaki predsednički kandidat ima svoje realne a još više irealne izborne adute, tako i ja, kao čivijaški kandidat, računam na sledeće dobitne adute:
Prvo. Računam na ujedinjene čivijaše širom Republike. Pre svega na Čivijaše osam podrinskih opština (Šabac, Loznica, Bogatić, Vladimirci, Koceljevo, Krupanj, Mali Zvornik i Ljubovija). Tu su i Valjevci sa svojim podvalama, pa Užičani kao čuvene Ere, Kruševljani sa nadimkom Čarapani i svi humoristi, karikaturisti, satiričari, epigramisti, aforističari, šaljivdžije, zezatori, podvaladžije, prevaranti i šeretici.
Drugo. U obećanjima neću biti škrt kao sadašnji kandidati već ću obećati brda i doline i da Savom poteče med i mleko kao što je obećao na svojoj inauguraciji prvi predsednik Čivijaške republike dr Mile Stanković.
Ratarima će se stvoriti uslovi za tri žetve godišnje, krave da tele i po tri teleta a ovce da ojagnje po četiri-pet jagnjadi. Zato ću im obezbediti bezkamatni i nepovratni kredit. Da bi se stvorila ta sredstva za ministra finansija postaviću Mlađana Dinkića jer je on najstručniji za fiktivno stvaranje finansija.
Treći adut je Čivijaška tradicija koja je duga više od dvesta godina. Kad su mogli bez straha da izvade čiviju iz fijakera u kome je sedeo kralj, biće sposobni da čivijaškom pameću i dobronamernom duhovitošću izvuku čivije hiljadama glasača i obezbede da već u prvom krugu izbora imaju svog predsednika.
Četvrti adut. Čivijaška republika ima dužu tradiciju nego neke stranke koje su se ispilele pre godinu-dve dana. Ujedinjeni regoni Srbije još nemaju Ustavom stvorene regione a nazvali su se strankom. Naprednjaci su se tek pre tri godine otcepili od Šešeljevih radikala. Pa i Dveri nemaju dugu tradiciju. A Čivijaška Republika traje više od četiri decenije, a čivijaška nacija još mnogo duže.
Zato dragi i mnogo voljeni birači, ako želite najprogresivniju zemlju, bolji život, ako želite posao (odmah), veće plate i penzije a manje mita i korupcije, ne razmišljajte mnogo već svoje građansko, demokratsko i biračko pravo poverite predsedničkom kandidatu sa čivijaškim pedigreom. Nećete se prevariti jer što obećam u izbornoj kampanji, sve će biti ispunjeno i to odmah (što rekao jedan od stranačkih lidera).
Ukoliko moja kandidatura ne stigne do određenog zakonskog termina, ja ću prijaviti čivijašku stranku sa poslaničkim kandidatima za svaku čivijašku opštinu. Uveren sam da će ova moja stranka preći cenzus od 5% i da ću u Skupštini imati nekoliko poslaničkih mesta. S obzirom na godine starosti, biću predsedavajući Konstitutivne skupštine prvog zasedanja, jer sam stariji i od Mićunovića i Krkobabića i mog zemljaka Zaharija Trnavčevića.
Sve su ovo ubedljivi argumenti da svoj glas poverite Čivijaškom kandidatu, iako je na baksuznom trinaestom broju.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa