3. maj 2012.3. maj 2012.
ODRŽANA DRUGA IZLOŽBA VINA

DUH BOEMIJE U ŠAPCU

Drugi sajam vina održan je prošlog petka u šabačkom Narodnom muzeju. Šapčani imali priliku da degustiraju više od 150 vina iz 30 vinarija Srbije, Španije, Portugala, Hrvatske, Crne Gore i počasnog gosta Italije
Nakon prošlogodišnjeg uspeha, u šabačkom Narodnom muzeju, prošlog petka je organizovana druga izložba vina. Veliki odziv posetilaca i preko 30 izlagača, dobar su pokazatelj da ova manifestacija u nekada po Boemiji poznatom gradu ima sigurnu budućnost.
Ove godine imamo više izlagača nego što je to bio slučaj prilikom prošlogodišnjeg “pilot projekta“. Poslušali smo savet iskusnijih, pa smo datumski izbegli poklapanje sa nekim većim sajmovima u zemlji. To je rezultiralo da se u Muzeju okupi 30 vinarija iz Srbije, Španije, Portugala, Hrvatske, Crne Gore i Italije ““ rekao je prilikom otvaranja Druge izložbe vina član Organizacionog odbora manifestacije Nenad Kulačin, i napomenuo da je potvrda Šapca kao dobrog domaćina odluka najvećeg broja prošlogodišnjih izlagača da se u ovaj grad ponovo vrate.
Ispred šabačkog Narodnog muzeja goste je pozdravio direktor Branislav Stanković. On je ovom prilikom istakao podatak da se ova institucija kulture već duže vreme trudi da različitim sadržajem privuče što veći broj publike, i izrazio nadu da će ova manifestacija prerasti u tradiciju, jer Šabac to istorijski i kulturološki zaslužuje.
- Za razliku od prošle godine, kada je izložba iz tehničkih razloga bila smeštena na dva nivoa, zahvaljujući podršci Grada i Ministarstva kulture, završili smo prvu fazu nove stalne postavke, pa su se svi izlagači našli na jednom mestu. Očekujem da će ova manifestacija postati tradicionalna jer Šabac to zaslužuje, te da ćemo sledeće godine dočekati još veći broj vinara u reprezentativnijem prostoru nego danas ““ rekao je Stanković.
Da naš grad zaslužuje jednu ovakvu manifestaciju potvrdio je predsednik Udruženja vinogradara i vinara Srbije Gvozden Radenković, dok je izložbu otvorenom proglasio gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.
-Dešavanja poput ovoga doprinose popularnosti vina i vinogradarstva u našem kraju. Očekujem da će u skoroj budućnosti proizvodnja kvalitetnog vina postati jedan od atributa ovog područja, odnosno da ćemo sledeće godine ravnopravno sa ostalim izlagačima predstaviti i pravo, domaće pocersko vino ““ rekao je Milošević.
Organizatori Druge izložbe vina Šabac 2012. su Grad Šabac, Narodni muzej i Turistička organizacija Šapca.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa