3. maj 2012.3. maj 2012.
OPŠTINA VLADIMIRCI: MEDICINSKA SELA

DEBRCU I JALOVIKU ZDRAVLjEM U POHODE

Akcija koja je trajala par meseci protekle subote i nedelje, završila je svoj prvi deo po rečima organizatora. Naime, lokalna samouprava i Dom zdravlja Vladimirci, nameravaju posle izuzetnog odziva građana nastaviti akciju pošto je pomoć takoreći na kućnom pragu neophodna.
- Mi ćemo sa svoje strane učiniti sve da se ovo nastavi, jer gužve su svedok da se povukao pravi potez. Sela Kaona, Provo, Debrc i Jalovik te varošica na početku samo su putokaz u posao izuzetno kvalitetno urađen. Dovoženi su terenskim vozilima nevoljnici i, od kuća, da bi se učinio maksimalan prilaz onima kojima je pomoć napotrebnija, govorio je zadovoljan u Debrcu predsednik opštine Vladica Marković.
U Domu zdravlja ponosni na učinjeno, decidirano tvrde, da će se ubrzo nastaviti posetom najudaljenijim selima i tako redom.
- Bez uslova da imaju overene knjižice uz najkvalitetnije kolege iz Šapca, koji su u oblasti neurologije, kardiologije i endokrinologije, bili meta ogromnog broja onih kojima je pomoć potrebna, potom laboratorija i odlazak do kuća najugroženijih, potez je koji se može nazvati samo pun pogodak. Biće to praksa u to neka niko ne sumnja, zadovoljan je i direktor ove ustanove Aleksandar Mirković a, pomoćnik doktor Koviljka Perić Samardžija dodaje.
- Ima naravno svaki teren bolesnih, ali odziv govori da se dolazak na teren može smatrati velikim korakom, jer pacijenti ne moraju da se maltretiraju putovanjem po upute i, ostalo, već dobijaju pomoć takoreći na kućnom pragu. Briga za građane naše opštine je pokazana na delu i, na to smo ponosni, govorila je zadovoljna i doktorka.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa