3. maj 2012.3. maj 2012.
EDUKATIVNA ČESMA NA LETNjIKOVCU

TRODIMENZIONALNA UČIONICA

Dvorište Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju prošle subote postalo bogatije za još jedno nastavno učilo. Reč je o česmi koja na jednostavan i svima pristupačan način objašnjava zakone fizike
Po rečima idejnog tvorca, prof. dr Mirjane Popović Božić, projekat Podsticajna okolina za aktivno učenje prirodnih nauka se razvija već skoro celu deceniju. Za njegovu realizaciju zadužen je tim naučnika sačinjen od univerzitetskih i srednjoškolskih profesora.
Šabac je jedan od prvih gradova u Srbiji gde je počela praktična primena ovog programa, osmišljenog sa idejom da se prostor oko obrazovnih ustanova i objekata kulture obogati učilima koji demonstriraju prirodne pojave. S tim u vezi, u dvorištu Regionalnog centra za profesionalno usavršavanje na Letnjikovcu, pored popularnog “Dinga“, počela je sa radom i edukativna fontana.
- Grad Šabac je među prvim zajednicama koja je počela praktičnu realizaciju ovog projekta u okviru rada Centra za stručno usavršavanje. Ovo je po nama idealno mesto da se instaliraju ovakvi uređaji. Pored globusa, postavili smo i fontanu koja na krajnje jednostavan način objašnjava osnovne zakone mehanike, dinamike i zakone opisane matematičkim formulama ““ rekla je profesorka Božić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa