3. maj 2012.3. maj 2012.
RAZGOVOR SA JANETOM GAVALOVSKIM

MAČVA NA PRAGU PRVE LIGE

Pobedom nad Radnički Stobeksom u prošlom kolu Mačva izbila na prvo mesto Srpske lige Zapad. Ova pozicija vodi ih u Prvu ligu. Šef stručnog štaba šabačke ekipe Jane Gavalovski za “Glas Podrinja“ govori o planovima i mogućnostima tima
Šta sada mogu da kažu “neverne Tome“ kada je Mačva tamo gde joj je i mesto?
-Ja se ne bih mnogo osvrtao na te stvari. Kada sam postao šef stručnog štaba Mačve, u septembru 2010. napravljen je projekat da pokušamo u roku od dve godine da izborimo plasman u viši rang, u dugoočekivanu i željenu Prvu ligu. Mislim da smo sada posle godinu i po dana na dobrom putu da to i ostvarimo. Nije bilo lako. Prošli smo period u kom smo stvarali ekipu. Imali smo dosta poteškoća na tom putu. Otišli su neki bitni i ključni igrači za ekipu.
Nikada se nismo mnogo obazirali na komentare ljudi sa strane. Svačije mišljenje nam je bitno, pogotovu najvernijih Mačvinih navijača, ali u suštini smo od starta znali da idemo pravim putem i verovali u ono što radimo.
Drugoplasirani Jedinstvo Putevi treba da vam dođu u goste. Mislite li da će ovaj Mačvin proboj na prvo mesto tabele psihološki uticati na njih?
-Mislim da hoće. Pratio sam njihove tri ili četiri utakmice u ovom delu prvenstva. To je jedna iskusna ekipa, ali trenutno ne pružaju partije kakve se od njih očekuju. Evidentno je da imaju problem u samoj ekipi. Od 8 kola koliko je odigrano, 5 susreta su završili nerešenim rezultatom. Međutim, to je njihova interna stvar. Mi smo uspeli da nadoknadimo zaostatak od 3 boda i da ih preteknemo na tabeli. Imamo naš cilj vezan isključivo za naredne dve utakmice. Gostujemo u subotu ekipi Sloge iz Petrovca na Mlavi. Pobedom na toj utakmici dočekaćemo derbi sa Jedinstvom na prvoj poziciji. Pokušaćemo, a iskreno se nadam da ćemo i uspeti, da rešimo prvenstvo ovde u Šapcu već za dve nedelje. Ako sve bude kako treba sa te dve pobede imaćemo prednost od četiri boda razlike. Sve smo podredili tome da u Šapcu 12. maja bude jedan veliki praznik fudbala i nadamo se da ćemo iz svega toga izaći kao pobednici.
S obzirom da ste mlad trener, kakve su Vaše ambicije ako se plasirate u Prvu ligu?
-Iskren da budem, ovo je velika čast za mene. Dobio sam u tridesetoj godini poverenje da vodim ovako veliki klub sa dugom i bogatom tradicijom. Svi moji planovi u budućnosti vezani su isključivo za Mačvu. Svestan sam toga da me isključivo dobri rezultati održavaju na ovoj poziciji. Opterećenje i pritisak su ogromni i breme je veliko. Mogu da kažem da sam za sada uspešno izvršio sve zadatke i da polako ali sigurno idemo ka cilju koji je uprava kluba stavila pred mene i igrače. Sve ide u onom smeru u kom ja lično želim a mislim da je i klub zadovoljan načinom na koji radim svoj posao.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa