3. maj 2012.3. maj 2012.
NOVI PRIVREDNI PODUHVATI

FABRIKA AKUMULATORA U ŠAPCU

Koncern „Farmakom MB“ zaposliće u ovoj godini oko 1.000 radnika. U planu je pokretanje rudnika i otvaranje nove fabrike akumulatora u Šapcu. U toku je nabavka najsavremenije opreme za izvlačenje rude, a potom će uslediti zapošljavanje
Investicije, zapošljavanje i angažovanje domaćih resusrsa poslovna je strategija Koncerna „Farmakom MB“. Taj plan, kako ističu, ostvariće pokratanjem rudnika kupljenih u proteklom periodu, ali i otvaranjem nove fabrike akumulatora u Šapcu.
- Ove godine Koncern „Farmakom MB“ planira da pusti nekoliko rudnika u funkciju ali da izgradi potpuno novu fabriku u kojoj će se proizvoditi akumulatori. Što se tiče rudnika, ove godine pustićemo u rad rudnik „Suva ruda ““ Raška“, zatim rudni kompleks između Loznice i Ljubovije, kao i Rajićevu Goru na Kopaoniku ““ kaže Miroslav Bogićević, generalni direktor Koncerna „Farmakom MB“.
Da je korišćenje sopstvenih sirovina, njihova prerada u zemlji i izvoz uspešna strategija, potvrđeno je više puta dodeljivanjem priznanja za poslovnu politiku i razvojnu viziju Koncernu „Farmakom MB“. Domaći resusrsi biće iskorišćeni na planu pokretanja rudnika koji godinama stoje zapušteni.
- Što se tiče rudnika “Suva ruda ““ Raška“ plan je da tu zaposlimo oko 300 ljudi. U rudnom kompleksu iza Loznice uposlićemo preko 100 ljudi, a u Rajićevoj Gori između 200 i 250. U novoj fabrici akumulatora koju planiramo da gradimo u Šapcu angažovaćemo između 300 i 400 radnika. Ukupno, u ovoj godini plan je da se otvori oko 1.000 radnih mesta. Mi ne dovodimo u pitanje nove investicije i zapošljavanje, već smo sigurni da ćemo to uraditi do kraja godine ““ kaže Bogićević.
Da je ovo šansa za mlade, potvrđuje i tehnolog Nevena Kljajić, koja je od nedavno član Tima za zaštitu životne sredne u Koncernu „Farmakom MB“
- Srećna sam što mi je pružena prilika da se zaposlim u ovakvoj kompaniji, radim, napredujem i učestvujem u njenom rastu i razvoju. Očekujem da sektor ekologije krene u ekspanziju, budući da je reč o društveno odgovornoj firmi koja vodi računa o čoveku u svakom smislu. Lepo je biti deo tima koji zapošljava preko 3.000 ljudi ““ kaže Nevena Kljajić.
U toku je nabavka opreme za otvranje nove fabrike akumulatora u Špacu kao i najsavremenijih mašina za rudna nalazišta koja su u vlasništvu Farmakoma.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa