3. maj 2012.3. maj 2012.
PREDVIĐENA SANACIJA ZGRADA U BENSKOJ BARI

ZNATNA UŠTEDA ENERGIJE

U Gradskoj upravi Grada Šapca prošlog ponedeljka predstavljena Studija analize primene mera energetske efikasnosti u cilju uštede energije grejanja u stambenim zgradama u naselju Benska Bara
Efekti koji se očekuju primenom mera energetske efikasnosti su: niži troškovi građana, veći komfor stanovanja, ušteda energije, smanjenje emisije štetnih gasova i zagađenja životne sredine, povećanje kapaciteta toplifikacionih sistema što bi omogućilo priključenje novih korisnika bez dodatnih ulaganja i smanjenje budžetskih troškova za energetske potrebe javnih objekata.
Kako je objasnio gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, izrada Studije naručena je kako bi se poslu pristupilo na strateški način i da bi svi pokazatelji bili poznati. Drugi važan motiv je činjenica da postojanje projekta pruža šansu da u njegovom finansiranju učestvuju nadležna ministarstva ali i evropski fondovi, što je, imajući u vidu nizak standard građana, više nego dobrodošlo.
- Planiramo da u naredne četiri godine kompletno rekonstruišemo Bensku Baru, najveće i najstarije stambeno naselje u gradu. Građani bi plaćali znatno niže račune za grejanje, a važan je i estetski momenat. Grad već finansira ove aktivnosti vlasnika stanova sa 50 odsto troškova, a preostalu polovinu preuzimaju vlasnici kroz kreditiranje njihovog dela troškova. Stanari u soliterima na Trgu đačkog bataljona i u Nušićevoj ulici vrlo su zadovoljni obavljenim poslom i postignutim efektima, istakao je gradonačelnik Šapca.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa