10. maj 2012.10. maj 2012.
ŠABAČKO POZORIŠTE

APSURDNOST ŽIVOTA

Posle četiri godine odsustva sa repertoara, u ponedeljak, 7. maja, na Velikoj sceni odigrana je kultna predstava „Ćelava pevačica“ Ežena Joneska, a u režiji Nikite Milivojevića
Svojevremeno je Ežen Jonesko, utemeljivač teatra apsurda, izjavio da je „sve doživljeno u Pozorištu...“. Pored humora i ismevanja banalnih situacija, šabačka publika u ponedeljak osetila je usamljenost i beznačajnost ljudske egzistencije.
Gospodin Smit (Zoran Karajić) i gospođa Smit (Deana Kostić) započeli su jedno u nizu jednoličnih večeri ispunjenih štrikanjem i pokušajem čitanja novina. U iščekivanju gostiju, koji kasne na večeru, gospođa Smit iritira svojim čavrljanjem muža kome ne samo da ona smeta već i kukavica koja neprekidno iskače iz zidnog sata. Jedno zvono, služavka Meri (Dragana Radojević) i dolazak gospodina Martina (Ivan Tomašević) i gospođe Martin (Aneta Tomašević) najaviće niz komično farsičnih i satiričnih situacija. Izgrđeni od strane služavke što kasne na večeru bivaju ostavljeni sami. Želeći da svoju svakodnevicu ispune primamljivom započinju igru u kojoj glume dva stranca koji su se slučajno sreli. Kalamburi, klišei i fraze dobijaju svoj vrhunac dolaskom vatrogasnog kapetana (Ljubiša Barović).

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa