10. maj 2012.10. maj 2012.
ŠABAČKO POZORIŠTE

IGRA KOJA ŽIVOT ZNAČI

Prošle subote, 5. maja, održan koncert Osnovne baletske škole Šabac. Gosti, Baletski studio „Ivana“ iz Vršca, predstavili se raznovrsnim programom
Četiri godine rada su za njima. Od Baletskog studija za igru Kulturnog centra Šabac prerasli su u Osnovnu baletsku školu. Na Velikoj sceni Šabačkog pozorišta prošle subote predstavili su se, kao domaćini, dobro poznatim koreografijama „Bumbari“ i „Šumske vile“ koje su uvek izazivale eksploziju oduševljenja. Ove školske godine započeli su i sa radom na baletskoj predstavi „Petar Pan“. Prisutni su po prvi put videli jedan delić onoga što ih očekuje naredne godine. Svoj nastup šabačke balerine završile su izvođenjem prvonagrađene koreografije „Sestrice“ na prošlogodišnjem međunarodnom festivalu u Pragu.
Povod, kako je naglasio prof. Ljubiša Nikolić, u suštini je što veći broj koncerata i nastupa na zahtev i želju dece. Saradnja sa drugim baletskim studijima donosi jedan vid kulturne razmene.
- Mi imamo dugu saradnju ne samo sa Baletskim studijem „Ivana“ već i sa drugima koje ćemo pozivati. Dolaziće oni kod nas, a mi ćemo odlaziti kod njih. Na taj način i deca će dobiti nove motive za učenje kada je u pitanju ova naša prelepa umetnost ““ rekao je Ljubiša Nikolić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa