10. maj 2012.10. maj 2012.
BIBLIOTEKA ŠABAČKA

U SVETU MAŠTE

Biblišina ringeraja prošlog petka, 4. maja, obradovala je šabačke mališane pozorišnim predstavama i druženjem sa likovima iz Andersenovih bajki
Prošlog petka dvorište Biblioteke šabačke bilo je ispunjeno nasmejanim dečjim licima koja su privučena Biblišinom ringerajom zaplovila u svet Andersenovih bajki. Na ulazu dočekali su ih Alisa iz zemlje čuda, Olovni vojnik i Snežna kraljica koja je svetlucala pod toplim sunčevim zracima.
Svet bajki sa omiljenim dečjim likovima oživljavao je na svakom koraku. Palčica ispod Alisine pečurke osmehivala se deci, raznobojno cveće Male Ide šetalo se dvorištem, dok je Princeza na zrnu graška bila na svom krevetu od deset dušeka. Mala sirena sedela je na morskoj steni okružena svojim prijateljima. Kroz taj svet mašte vodila ih je Alisa iz zemlje čuda, tj. Kristina Arsenović. I stariji su se za trenutak vratili u svet detinjstva ispunjenog najlepšim Andersenovim bajkama.
- Osećaj je čaroban. Ja u šali često volim reći da danas mogu konačno da se ponašam onako kako se osećam. Ovo je dan koji smo prosto želeli da podarimo svim našim sugrađanima, prvenstveno onim najmlađim. Naša osnovna ideja bila je da oni iz biblioteke ponesu jedno sećanje, jednu uspomenu, ali prvenstveno da ponesu knjigu. Za početak to može biti knjiga Andersenovih bajki ““ rekla je Kristina Arsenović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa