10. maj 2012.10. maj 2012.
REZULTATI IZBORA ZA LOKALNI PARLAMENT

U BOGATIĆU NEREŠENO

Prošle nedelje na završenim lokalnim izborima u opštini Bogatić na 31. biračkom mestu, najviše glasova građana dobile su lista Demokratske stranke Boris Tadić, koju je u ovom kraju predvodio aktuelni predsednik opštine Slobodan Savić, sa osvojenih 2.606 glasova ili šest odborničkih mesta. Isti broj odborničkih mesta u lokalnom parlamentu osvojila je lista Nove Srbije, na čijem je čelu bio Siniša Puzić. Njima je pripalo 2.294 glasa. Treće mesto pripalo je listi Socijalističke partije Srbije, koja je osvojila samo glas manje od drugoplasirane Nove Srbije i pet odborničkih mesta.
Lista SNS Pokrenimo Bogatić, osvojila je 1.999 glasova ili pet odborničkih mesta. Potom dolazi lista Ujedinjenih regiona Srbije doktor Svetlana Knežević sa osvojenih 1.315 glasova ili tri odbornička mesta. Iza nje su liste Dragan Marković Palma- Leonid Radovanović, koja je dobila 1.285 glasova ili tri odbornička mesta i Grupa građana “Pozitivna Mačva“ sa osvojenih 1.203 glasa ili tri odbornička mesta.
- Sve ostale liste, a to su SRS, Preokret Čedomira Jovanovića, PUPS, DSS i Grupa građana “Mačva evropska regija“ nisu ostvarile cenzus, niti jedno odborničko mesto u budućem opštinskom parlamentu. Izbori su protekli bez problema. Imamo samo dva prigovora na biračkim mestima tri i pet u Badovincima o čemu će Izborna komisija opštine odlučiti u zakonskom roku. U biračke spiskove bilo je ukupno upisano 25.605 birača, a glasalo je 16.615. Nevažećih listića bilo je 637, kaže Daliborka Simić, predsednica opštinske izborne komisije u Bogatiću.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa