24. maj 2012.24. maj 2012.
ŠKOLSKI SPORT: DEVETE OLIMPIJSKE ŠKOLSKE IGRE UČENIKA SRBIJE

ŠABAČKI “MEDICINARI“ ŠKOLSKI ŠAMPIONI

Uspesi sportista šabačke Medicinske škole se nastavljaju, osvojene su nove medalje. Profesor Dragan Vesković, atletski trener, napravio je sistem rada školske sekcije koja besprekorno funkcioniše i već godinama najviše doprinosi najvećim uspesima Medicinske škole.
Na devetim Olimpijskim školskim igrama učenika Srbije, prošle sedmice u Sremskoj Mitrovici, napravljen je još jedan korak dalje. Nastupile su muška i ženska ekipa i ostvarile rezultat koji nije uspela ni jedna škola u Srbiji. Muška ekipa je postala olimpijski šampion, dok su devojke osvojile bronzanu medalju i ukupno Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“ iz Šapca ima najbolje atletičare i atletičarke u Srbiji.
Muška ekipa sjajno je nastupila u oba takmičarska dana i ostvarila rezultat koji sanjaju svi sportisti - učenici, postali su olimpijski šampioni, najbolji u Srbiji. Ovu sjajnu generaciju su predstavljali: Ivan Mitrović - 100 metara, Nikola Topuzović - 400 metara, Mihailo Ćelić - 1000 metara, Ivan Radovanović - skok udalj, Marko Jovanović - skok uvis, Marko Petrović - bacanje kugle, i štafeta 4dž100 metara u sastavu: Aleksandar Mihailović, Nikola Topuzović, Nemanja Isailović i Ivan Mitrović.
Ženska ekipa nastupila je u podmlađenom sastavu, sa nekoliko devojaka koje su tek upisale srednju školu. Posle prošlogodišnjeg uspeha, kada su atletičarke postale državne prvakinje, pred novom generacijom bio je veliki izazov da nastave sa uspesima. Devojke su se fantastično borile oba dana, ostvarivale rezultate koji su im na kraju donele bronzanu medalju, što je za njih izuzetan uspeh i podsticaj za sledeću godinu. Ovu generaciju atletičarki su predstavljale: Nikolina Rašić - 100 metara, Milica Jokić - 400 metara, Jagoda Zečević - 800 metara, Biljana Cvetković - skok udalj, Jovana Mitrović - skok uvis, Milica Simić - bacanje kugle, Jovana Tanasić i štafeta 4h100 metara u sastavu: Jovana Mitrović, Gorana Vukotić, Mina Milanović i Nikolina Rašić.
- Odlični treninzi, sjajni nastupi na takmičenjima i izrazi zadovoljstva na licima mojih učenika, čini me ponosnim na ovo što radim i daje mi dodatnu energiju. Veliku zahvalnost upućujem najpre svim atletičarima i atletičarkama, kolegama Đorđu Simiću i Srećku Beriću koji su mi mnogo pomagali u radu, rukovodstvu škole, svim kolegama u školi koji su imali izuzetno razumevanja zbog povremenog izostajanja sa nastave da bi se sportisti što bolje pripremali. Zahvaljujem se Sportskom savezu i Gradskoj upravi Šapca koji su nam pomogli i u drugim oblicima priprema za ovo najveće školsko takmičenje. Mi smo im se svima odužili sa onim što najbolje znamo, borili smo se, pružili svoj maksimum, doneli uspeh Medicinskoj školi i našem gradu Šapcu - rekao je profesor Dragan Vesković, sa već prepoznatljivim radom koji donosi uspehe, odlično selektira ekipe, pronalazi najbolje učenike koje škola ima i uspešno ih priprema za ova takmičenja.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa