24. maj 2012.24. maj 2012.
OŠ „JEVREM OBRENOVIĆ“

PRVACI DRŽAVE

Na 9. Olimpijskim sportskim igrama učenika Srbije, održanim u Sremskoj Mitrovici od 9. do 15. maja, učenici prvog i drugog razreda u disciplini „Poligon spretnosti“ osvojili drugo i prvo mesto. Projekat „Rastimo zdravo“, koji je podržao Grad Šabac, pokazao je i ove godine zavidne rezultate
Devete Olimpijske sportske igre učenika Srbije okupile su pet hiljada učenika osnovnih i srednjih škola i oko petsto nastavnika i profesora. Učenici drugog razreda OŠ „Jevrem Obrenović“ u disciplini „Poligon spretnosti“ ekipno su osvojili prvo mesto odbranivši tako prošlogodišnju medalju. Dunja Andrić, Ksenija i Simona Opanković, Katarina Ilić, Katarina Zelenović, Andrea Đurić, Stefan Maksimović, Marko Lazić, Jovan Gvozdenac, Luka Džinović, Dalibor Gavrić i Marko Milutinović za sobom već imaju po nekoliko osvojenih medalja. Po sportskom uspehu ne zaostaju ni njihovi drugari prvog razreda Milica Mihajlović, Tamara Mihajlović, Anđela Miletić, Marija Perić, Ivona Janković, Ksenija Jeftić, Nemanja Mijailović, Mihajlo Milovanović, Ognjen Čolić, Petar Đokić, Todor Maksimović i Aleksa Trifunović koji su osvojili drugo mesto.
-Deca iz ove škole ostvarila su zavidan rezultat. Njihove fizičke sposobnosti bile su na visokom nivou, kao i uvežbanost tih poligona. Ja sam zbog toga ponosan na njih. I samo ponošanje na takmičenju, naš dolazak, zagrevanje, izlazak na takmičenje, pokazuju da smo mi jedan pravi mali sportski kolektiv. Moram da istaknem da sam i tu takođe ponosan na njih. Možda i više nego zbog samog ostvarenog rezultata. Sve to zajedno govori u prilog tome da su ova deca već duboko zaražena virusom zvani sport i da ova medalja samo može da podstakne njegov dalji razvoj - istakao je prof. Milan Arsenović.
Svi roditelji slažu se sa činjenicom da je za uspeh na Školskoj olimpijadi zaslužan trener Milan Arsenović.
-Milan to radi fantastično. Mislim da je to pozitivan primer kako profesor fizičke kulture i čovek koji radi sa malom decom u njihovom psiho-fizičkom razvoju može da unese i malo više od čistog profesionalizma. Čovek unosi dosta emocija u to. Očigledno voli decu. Ume da radi sa njima. Deca ga obožavaju. To je recept za uspeh istakao je Žika Opanković, Ksenijin i Simonin tata.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa