24. maj 2012.24. maj 2012.
IZMEĐU REDOVA

TOMINDAN

Po verskom kalendaru danas je Spasovdan. Po nekom drugom kalendaru u nedelju je bio Tomindan.
Samo kad se konačno završilo. Izmorili su nas ovom čudnom kampanjom i još čudnijim izborima. Davili su nas raznorazni posmatrači koji, navodno, nisu ni za koga navijali. Stiskali su nas kojekakvi politički analitičari, koji, gle čuda, ne navijaju ni za jednu stranku. Spopadali su nas politički lideri i liderčići tvrdeći da eto oni nisu baš željni vlasti ali bore se da je se dograbe samo zbog nas napaćenog naroda... I sad, kad je sve prošlo, a nije, taj napaćeni narod oseća se kao da je skinuo tesne cipele. U vremenu dolazećem tek treba da ih razgazimo. U Bosni, ba, imaju za tako nešto prikladniji izraz, “razguli“.
U finalu evropskog fudbalskog šampionata trijumfovao je engleski Čelzi, a u finalu srpskog političkog kupa trijumfovao naprednjak. Kako god, ni sa fudbalom ni sa politikom nismo dostigli evropsko finale. Sad ćemo tek da razigravamo.
Ponuđeno nam između “izbora za bolji život“ i “pokrenimo Srbiju“, odnosno dvojice ljudi koji su nudili ili jedno ili drugo. Srbi su se opredelili. I sad se pokrećemo, pokrećemo, pokrećemo...
Sad imamo sve, i predsednika, i poslanike, i nesuđene ministre, imaćemo valjda i vladu... Ih, samo još u svemu tome da nađemo Srbiju i sebe u njoj.
Kažu da su glasači bili nešto manje zainteresovani za izbore. Jedan od njih je na nevažeći listić i zapisao “ Kakvi političari, takvo i glasanje“.
Od skoro sedam miliona glasajućih Srba, za novoizabranog predsednika je glasalo oko milion i po, što čini izvesni procenat narodne volje. Znači li to da će u tom procentu i trajati mandat.
Baš onaj 20. maj, bio je međunarodni dan kućnog ljubimca. Tako je to u savremenom svetu i dobu u kome čovek čoveku više nije ljubimac.
Elem, otkud baš na ovaj dan da i mi dobijemo državnog ljubimca.
I šta sad, dede prisetite se gospodo pobednici šta ste nam obećavali pa prionite na gradnju i izgradnju, zapošljavanje i poboljšavanje... ostvarujte polako svu onu milost koju ste najavljivali. Nisu daleko novi izbori.
U prvom obraćanju javnosti, po proglašenju rezultata one izborne večeri, novi predsednik Srbije, između ostalih važnih mera koje treba učiniti za dobro zemlje, najavio je i iskorenjivanje bele kuge. Pa ako je tako rekao predsednik, dede narode prioni.
P.S. “Pobedniče, samo da znaš, svi smo glasali za tebe“- pozdravlja te “Pera pisar iz administrativnog“!

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa