24. maj 2012.24. maj 2012.
GORNjE KOŠLjE U LjUBOVIJI

NETAKNUTA PRIRODA

Za selo Gornje Košlje na planini Bobija iznad koga jedre beli supovi, a presecaju ga tri rečice, malo je ko čuo. Ovo je tipično planinsko selo u opštini Ljubovija, smešteno na 930 metara nadmorske visine, sa dosta mladih domaćina koji su ostali tu da žive. U selu ima i veliki broj dece.
- S obzirom da su u neposrednoj planini Bobije i kanjona Trešnjice domaćini su izvršili kategorizaciju smeštajnih kapaciteta. Veliki broj domaćinstava spreman je da ugosti ljubitelje prirode koji nalaze mir u netaknutoj prirodi i seoskom načinu života. Pored srdačnosti, gosti imaju priliku da uživaju u domaćoj hrani, kao što su slatko od šumskog voća, sir, kajmak, proja, domaći hleb, šljivovica. Razvoj seoskog turizma doprineće unapređenju turističkih potencijala, kao i upoznavanju azbukovačkog kraja, rekla je direktor Turističke organizacije Ljubovije Slađana Grujičić.
Najveći vrh planine 1.272 metra, ujedno i izletište, Torničku Bobiju, koja je od sela udaljena deseta kilometara, ovde nazivaju i krov Azbukovice.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa