24. maj 2012.24. maj 2012.
ODRŽANI “LAZINI DANI“

PRAZNIK LEKARSKE STRUKE

Krajem prošle sedmice održani 36. “Lazini dani“ u Šapcu. Oko 500 medicinskih radnika iz regiona prisustvovalo je brojnim kursevima i predavanjima na kojima je oko trideset stručnjaka prezentovalo najnovija dostignuća iz pojedinih oblasti
Trodnevna manifestacija “Lazini dani“ održana je prošle nedelje u Šabačkom pozorištu. Od četvrtka do subote, brojnim stručnim predavanjima i kursevima prisustvovao je veliki broj medicinskih radnika iz celog regiona. Pored stručnog, shodno svestranoj ličnosti lekara i književnika čije ime slavi, program je bio obogaćen i kulturnim sadržajem.
Na svečanom otvaranju, upriličenom u četvrtak veče, pored dr Nade Ruvidić, predsednice šabačke podružnice Srpskog lekarskog društva govorili su: zamenica gradonačelnika Šapca Jasminka Ristivojević, generalni sekretar Srpskog lekarskog društva Nedeljko Radlović, prim. dr Miodrag Srećković, prim. dr Predrag Tojić državni sekretar u Ministarstvu za dijasporu, dr Stevan Stanković, te poredstavnice Kulturnog centra iz Šapca Branka Todorović i Biblioteke šabačke Kristina Arsenović.
-Velikih ljudi uglavnom se sećamo kada obeležavamo neke važne datume, važne godišnjice iz njihovog života. Međutim te uspomene bi trebalo da negujemo mnogo češće, gotovo svakodnevno, jer će nam to dosta pomoći da budemo efektniji u poslu koji obavljamo, postižemo bolje rezultate ““ istakla je ovom prilikom zamenica gradonačelnika Šapca i napomenula da je Grad do sada sa uspehom ispunjavao svoj zadatak koji se odnosio na obezbeđivanje što boljih uslova za rad u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač, ali i Opšte bolnice za čije je finansiranje nadležna republika, ono što preostaje po rečima Ristivojevićeve je, poboljšanje zdravstvenih usluga, a u ostvarenju tog cilja veliki doprinos imaju i manifestacije poput “Lazinih dana“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa