24. maj 2012.24. maj 2012.
MATURSKIM PLESOM U EVROPU

MUZIKA BEZ GRANICA

Šabački maturanti prošlog petka su bili deo najvećeg omladinskog projekta u Evropi u kojem svake godine učestvuje na desetine hiljada mladih iz gotovo stotinu evropskih gradova. Od 11.57 do 12.10 u pešačkoj zoni, na platou ispred Pošte, 350 maturanata svih šabačkih škola igralo je kadril u okviru manifestacije “Maturski ples“.
Istovremeno, uz kompoziciju Johana Štrausa “Slepi miš“ plesali su maturanti u deset evropskih zemalja. Prošle godine je uz istu muziku i korake istovremeno plesalo 27.800 maturanata širom evrope, čime je postavljen Ginisov rekord. Kako se procenjuje, ove godine bilo ih je 50.000.
Maturante je pozdravila zamenica gradonačelnika Šapca Jasminka Ristivojević, čestitajući im završetak srednjoškolskog obrazovanja, uz želje za uspeh u daljem školovanju i životu.
Osnovna ideja projekta je da se mladi povežu plesom i muzikom, kako bi kroz šest minuta sinhronizovanog plesa svi bili kao jedan, bez granica, bez razlika, bez nasilja, promovišući mir i zajedništvo kao zajedničku želju čovečanstva.
Pokrovitelj Maturskog plesa u Šapcu je Grad Šabac.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa