24. maj 2012.24. maj 2012.
U KULTURNOM CENTRU ŠABAC DODELjENA 20. KNjIŽEVNA NAGRADA

LAZA K. LAZAREVIĆ

Žiri za najbolju neobjavljenu savremenu pripovetku proglasio „Kraj revolucije“ i „15:25 povratak“ Saše Stojanovića iz Leskovca i Milenka Pajića iz Požege. Predstavljena i četvrta knjiga nagrađenih pripovedaka u proteklih pet godina
U Velikoj sali Kulturnog centra u ponedeljak svečano su dodeljene novčane nagrade i plakete autorima pobedničkih pripovedaka prispelih na konkurs za najbolju neobjavljenu savremenu pripovetku „Laza K. Lazarević“.
- Ono po čemu se izdvaja ova godina je da je u najuži izbor ušlo deset pripovedaka. Tri su čak pohvaljene od strane žirija. Žiri u sastavu prof. dr Gojko Tešić, prof. dr Slavica Jovanović i prof. dr Anđelka Lazić nije mogao da se usaglasi između dve dobre psihološke priče pa je nagrada podeljena.
- To su dve veoma različite priče sa izuzetnom poetikom, moderne priče koje se itekako nastavljaju na učitelja i rodonačelnika srpske pripovetke Lazu Lazarevića - rekla je Branka Todorović, realizator književne scene.
Autori, Milenko Pajić i Saša Stojanović, složili su se da je ova nagrada veliko priznanja jer nosi ime Laze Lazarevića, čoveka, pisca, lekara, koji je ostavio dubok trag sa svega devet objavljenih i osam nedovršenih pripovedaka.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa