31. maj 2012.31. maj 2012.
FUDBAL: SRPSKA LIGA GRUPA “ZAPAD“

I ŠTA SAD?

VALjEVO: FK “VUJIUĆ VODA“ - FK „MAČVA“ 0:0
Valjevo, 26.05.2012.godine. Stadion FK“SENjAK“. Gledalaca 300. Glavni sudija: Trifunović Dalibor (Kraljevo). Pomoćne sudije: Srećković Marko (Kragujevac) i Punoševac Zorana (Kragujevac). Žuti kartoni: Radovanović u 35. minutu, Gavrić u 58. minutu, Samurović u 64. minutu, Zarić u 80. minutu (FK “Mačva“); Vujadinović 30. minutu, Marković u 37. minutu, Đukić u 45. minutu, Rajković u 78. minutu (FK “Vujić Voda“).
Dragićević, Đukić, Ivanović, Marinković, Kojić, Jevtić, Marković (od 82. minuta Matković), Vukadinović, (od 65. minuta Rajković), Rakonjac, Rašević, Stojanović (od 75. minuta Kosić).
Radukić ““ Gavrić, Samurović, A.Radovanović, Ristivojević, I.Radovanović, Zarić, Lazić (od 55. minuta Milinković), Vukmir, Damjanović (od 72. minuta N.Živanović), Milisavljević (od 63. minuta Vuković).
Da je FK“Vujić-Voda“ pobedila FK“Mačvu“ sa dva i više golova razlike ne bi bilo nezasluženo. Da podsetimo da su nas Valjevci nadigrali i u Šapcu, a poraza nas je spasao dosuđeni „penal“ u nadoknadi utakmice. Ovako FK“Mačva“ je osvojila bod koji joj ništa ne znači. Sem da pokaže da je „car go“.FK“Jedinstvo-Putevi“ golovima u drugom poluvremenu pobedilo je FK“Šumadiju“ u Aranđelovcu i obezbedilo ulazak u viši rang. Šapčane je jedino nasmejao telefonski komentar kretanja rezultata u Aranđelovcu poznatog sportskog radnika Slavka Đapanovića: „Sramota šta rade!“
Ostaje nam da ispratimo FK“Mačvu“ još dva kola koje ništa ne rešavaju, jer se zna i ko ulazi u viši rang i ko ispada u niži rang, ali krug se mora zatvoriti, pa šta košta da košta.
„Glas Podrinja“ svestan tradicije, značaja i odnosa Šapčana prema FK“Mačvi“ pune tri godine je pratio, što bi se reklo „uživo“ sve utakmice šabačkog srpskoligaša. U ove tri godine nismo gledali samo tri utakmice FK“Mačve“ i to: dve u Petrovcu na Mlavi i jednu u Kostolcu. Želeli smo da čitaocima verno dočaramo atmosferu, okruženje i odnose tokom takmičenja u okviru Srpske lige „Zapad“. Slikali smo prugu u Beloševcu, bunar u Bumbarevom brdu i dizalicu u Ljubiću. Kako sada stvari stoje, sledeće godine sa terena FK „Seljaka“ iz Miloševca pre utakmice jurićemo krmaču po terenu. Pokušali smo da pomognemo da se napori ukupnog rukovodstva usmere na prave stvari. Uprkos svemu bili smo objektivni i nismo napisali nijednu neistinu. Niko, nikad nas nije demantovao. Čitaoci su nas podržali, a direktni protivnici FK“Mačve“ zahvalili na objektivnom izveštavanju.
Jedino nismo selektovali igrače, vodili treninge, igrali, davali golove, organizovali odbranu i pravili sendviče (čujemo da su oni izgleda krivi za sve)!? Ako je i to trebalo, pokušali bi. Sigurno, bar ovo sa sendvičima.
Organizovale su se televizijske emisije, tražili i dobijali intervjui, plaćali navijači, ali sve to ne može sakriti rezulat koga nema. Već petu godinu. Nema više izgovora. Nema više izmišljenih krivaca. Ni na Ubu, ni u Požegi i Smederevskoj Palanci niko nas nije oštetio, niko nas nije tukao, ni popreko nas niko nije pogledao. FK“Mačva“ nije prekoračila taj prag, zvani Prva liga, ne zbog toga što je primala golove (uzgred budi rečeno ““ malo), već što ih nije davala. Ko je sada odgovoran?
Za pisca ovih redova odgovor je jasan. „Čoveka čine principi za koje se zalaže i u najtežim trenucima“. Ovu rečenicu je izgovorio Spenser Trasi u čuvenom filmu „Nirberški proces“. Ima li neko u našem klubu principe? Videćemo po završetku prvenstva..

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa