31. maj 2012.31. maj 2012.
RUKOMET: „MERKUR OSIGURANjE“ SUPER LIGA, 29. KOLO

POBEDA ZA „PLAVO - BELE“ NAVIJAČE

RK „Metaloplastika ZK“ - ORK „Napredak“ 30:28 (15:14)
Prošle subote, u sportskoj dvorani Šabačke gimnazije, rukometaši „Metaloplastike Zorka keramike“ odigrali su poslednju ovosezonsku utakmicu pred svojom publikom, i pobedili. Susret nije imao preterano veliki takmičarski značaj, ali Šapčanima je, pred poslednje kolo, odavao dodatnu sigurnost za četvrtu poziciju na tabeli, koju iz jednostavnog sportskog rezona svakako nije trebalo prepustiti nekoj drugoj ekipi. Što je neko u publici prokomentarisao: „Bolje biti ispred Zvezde, nego iza nje“. Čisto sportsko razmišljanje. I momci iz Šapca imali su isti stav, što je za svaku pohvalu. Jedina zamerka bilo je neočekivano opuštanje prad kraj prvog poluvremena, kada se prilično velika prednost sa početka susreta istopila zbog nesmotrene igre u napadu. Srećom bodovi su ostali u Šapcu, i sladak ukus sportskog zadovoljsta na kraju sezone ipak je darovan prisutnoj publici. Najefikasniji u domaćem timu bili su Filip Marjanović sa osam, Luka Mitrović sa šest i Marković i Medurić sa po pet postignutih golova.
- Utakmicu smo dobro otvorili, sve držali u našim rukama, ali smo onda serijom gluposti u napadu izgubili početnu veliku prednost. Pobeda je ipak ostvarena, što je najvažnije. Nešto više od toga me posebno raduje, a to je povratak rukometa u Šabac na velika vrata. Imao sam sreću da u proteklom periodu svoju karijeru gradim baš u Šapcu, u centru srpskog rukometa. Zahvaljujući upravo igrama u plavo - belom dresu dobio sam i reprezentativni poziv, i tako baš u ovom gradu stvarao svoje sportsko ime. Mnogo sam zavoleo Šabac, njegove stanovnike, i javno izjavljujem da ostajem večiti navijač „Metaloplastike“ - naglasio je Luka Mitrović, reprezentativac Srbije, izuzetan sportista i sjajan čovek, koji na završetku ove sezone napušta Šabac.
U poslednjem, 30. kolu ovogodišnjeg prvenstva, rukometaši „Metaloplastike Zorka keramike“ gostuju predstojeće subote u Lazarevcu, gde će igrati protiv trenutno sedmoplasirane „Kolubare“.
RK „Metaloplastika ZK“: Rajičić, Medić, Živanović, Vejin, Aleksić, Krečković, Palević, Marjanović 8, Dragaš, Medurić 5, Obradović, Marković 5, Arsić, Grujičić, L. Mitrović 6, M. Mitrović 3.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa